Dvadsaťjednotka sa v kvalifikácii stretne opäť s Holandskom

Tréner Galád so svojím tímom.
Tréner Galád so svojím tímom. (Autor: SITA)
Sportnet|31. jan 2013 o 09:50

Holandsko mladým Slovákom znemožnilo účasť na tohtoročnom európskom šampionáte tejto vekovej kategórie v Izraeli, keď v baráži potvrdilo úlohu favorita a vyhralo dvakrát 2:0.

NYON. Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa v kvalifikácii o postup na ME 2015 v Česku stretne v 3. skupine s Holandskom, Škótskom, Gruzínskom a Luxemburskom. Rozhodol o tom žreb vo švajčiarskom Nyone, pri ktorom figurovali zverenci trénera Ivana Galáda v treťom výkonnostnom koši.

Kvalifikácia ME 2015 sa bude hrať v desiatich kvalifikačných skupinách, z ktorých je osem päťčlenných a dve šesťčlenné. Boje o postup na záverečný turnaj sa rozbehnú už 22. marca. Do baráže postúpia desiati víťazi skupín a štyria najlepší z druhých miest.

Týchto 14 adeptov na postup spojí barážový žreb do siedmich dvojíc, z ktorých víťazi na dva zápasy doma-vonku postúpia na ME. Istú účasť má Česko ako organizátor.

Na šampionáte v tomto roku v Izraeli sa okrem Holandska predstavia Španielsko, Anglicko, Taliansko, Rusko, Nemecko, Nórsko a domáci tím.

Ivan Galád (tréner SR "21"): "S trénerom Holandska Cornelisom Potom sme sa na seba iba usmiali, keď nás žreb zaradil spolu do jednej skupiny. Očakávam náročné boje, ale teším sa na zápasy. Všetci súperi z prvého i druhého koša sú veľmi kvalitní, nedalo sa veľmi vyberať. Čaká nás osem duelov, musíme sa zodpovedne pripraviť. Myslím si, že je v našich silách pobiť sa s každým súperom z našej skupiny. Holanďanov poznáme, Škóti zahrali výborne v uplynulej kvalifikácii, ich hru si určite budeme dôkladne analyzovať. Nerád by som teraz hovoril o cieľoch či postupových šanciach v percentuálnom vyjadrení, dôležitý bude aj program jednotlivých zápasov. Uvidíme, ako dopadnú rokovania o samotnom itinerári stretnutí. Holanďania sú účastníkmi tohtoročného záverečného turnaja ME v Izraeli a neradi by začínali ďalšiu kvalifikáciu v júni."

Žreb kvalifikácie ME hráčov do 21 rokov 2015

1. skupina: Anglicko, Wales, Fínsko, Moldavsko, Litva, San Maríno

2. skupina: Rusko, Dánsko, Slovinsko, Bulharsko, Andorra, Estónsko

3. skupina: Holandsko, Škótsko, SLOVENSKO, Gruzínsko, Luxembursko

4. skupina: Španielsko, Rakúsko, Maďarsko, Bosna a Hercegovina, Albánsko

5. skupina: Švajčiarsko, Ukrajina, Chorvátsko, Lotyšsko, Lichtenštajnsko

6. skupina: Nemecko, Rumunsko, Čierna Hora, Írsko, Faerské ostrovy

7. skupina: Švédsko, Turecko, Grécko, Poľsko, Malta

8. skupina: Izrael, Portugalsko, Nórsko, Macedónsko, Azerbajdžan

9. skupina: Taliansko, Srbsko, Belgicko, Cyprus, Severné Írsko

10. skupina: Francúzsko, Bielorusko, Arménsko, Island, Kazachstan

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dvadsaťjednotka sa v kvalifikácii stretne opäť s Holandskom