Dunajská Streda odmietla ponuku Celticu, prestup svojho útočníka však nevylučuje

Na snímke vľavo bývalý hráč FC DAC 1904 Dunajská Streda Vakoun Issouf Bayo, vpravo hráč MFK Vranov nad Topľou Dominik Sabol.
Na snímke vľavo bývalý hráč FC DAC 1904 Dunajská Streda Vakoun Issouf Bayo, vpravo hráč MFK Vranov nad Topľou Dominik Sabol. (Autor: TASR/Roman Hanc)
SITA|3. jan 2019 o 12:26

Ponuka Škótov zatiaľ nenaplnila očakávania slovenského klubu.

DUNAJSKÁ STREDA. Slovenský futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda odmietol ponuku škótskeho mužstva Celtic Glasgow ohľadom prestupu útočníka Vakouna Issoufa Baya na Britské ostrovy.

Čoskoro 22-ročný rodák z Pobrežia Slonoviny bol v posledných týždňoch spájaný práve s potenciálnym transferom do Celticu, ponuka tohto klubu však nespĺňala požiadavky fortunaligistu.

"Potvrdzujeme, že sme od Celticu obdržali konkrétnu ponuku, ale tá nenaplnila naše očakávania," ozrejmil športový riaditeľ DAC Jan van Daele pre Sky Sports News.

Ten však zároveň nevylúčil, že prestup sa napokon nezrodí. "Stále sme v kontakte s glasgowským tímom a jeho predstaviteľmi. Sme otvorení rokovaniam," doplnil Jan van Daele.

Vakoun Issouf Bayo dosiaľ odohral za Dunajskú Stredu dovedna 32 súťažných stretnutí, v ktorých sa mu podarilo streliť 22 gólov a pridať k nim aj 9 asistencií.

V prebiehajúcej sezóne Fortuna ligy 2018/2019 je s 10 presnými zásahmi spolu s hráčom MŠK Žilina Róbertom Boženíkom druhým najlepším strelcom najvyššej slovenskej súťaže, za lídrom Andražom Šporarom z ŠK Slovan Bratislava zaostávajú o päť gólov.

Po jesenných 18 odohraných kolách figuruje DAC aj s výrazným prispením Afričana Baya na 2. mieste tabuľky Fortuna ligy, s osembodovým odstupom za Slovanom.

Celtic Glasgow je so 42 bodmi lídrom klasifikácie najvyššej škótskej súťaže, a to lepším skóre pred mestským rivalom Rangers, navyše má jeden zápas k dobru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dunajská Streda odmietla ponuku Celticu, prestup svojho útočníka však nevylučuje