Drotár, Koči, Melichárek či Grzyb?

Nová technika. Igor Drotár pôjde do sezóny s moderným autom.
Nová technika. Igor Drotár pôjde do sezóny s moderným autom. (Autor: Tibor Szabosi)
Sportnet|30. mar 2017 o 00:00

V Rožňave v piatok štartuje slovenská rely sezóna.

V Rožňave v piatok štartuje slovenská rely sezóna, ktorá láka silným jazdeckým obsadením s kvalitnou technikou. Štartujú aj Bérešovci. Máte už svojho favorita?

Vlani si smäd po titule uhasil Pavel Valoušek a na štarte do novej sezóny tak úradujúci majster nefiguruje. Aj napriek tomu je však ašpirantov na titul viac ako dosť.

Už do prvých pretekov štartuje hneď deväť posádok s technikou R5! Čo posádka, to silné mená, s ktorými treba počítať. Na najmodernejšej Fabii R5 budú štartovať Grzyb, Koči, Melichárek aj Drotár! Čo meno, to pojem a všetci vážni kandidáti na titul. Kontrovať im však budú Fiesty R5, ktoré zasa sedlajú Kukučka či Bisaha a Hanuš. A v priebehu sezóny by sa k nim mali pridať ďalší.

Po Herľanoch nové auto otestoval už aj Igor Drotár a nevie si ho vynachváliť. Finálne testy potom skončili len v stredu na Jankovom vŕšku pri Uhrovci, kde z favoritov testovali Melichárkovci. Zabúdať však nemožno ani na dve Fabie WRC, s ktorými do sezóny štartujú šťuky Tomáš Ondrej a Karel Trněný. Pre domácich je rozhodne dôležité vedieť, že na štart sa prihlásili obaja Bérešovci. Obaja pôjdu „historikov“. Ďodi na lade a Jozef na mazde. Tešiť sa teda máme na čo.

Slávnostný štart 10. Rally Rožňava 2017 je v piatok o 18.00 hod. na Námestí baníkov, po ktorom autá vyštartujú do úvodného prológu.

V sobotu rely pokračuje na Polome od 8.43 a víťazov na cieľovej rampe budeme čakať o 15.30 hod. znova na Námestí baníkov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Drotár, Koči, Melichárek či Grzyb?