Dobšinčania získali hráča z francúzskeho AS Cannes

Marek Dovčík. Z Cannes do Dobšinej.
Marek Dovčík. Z Cannes do Dobšinej. (Autor: archív M. D.)
Peter Podolinský|25. aug 2016 o 00:00

Mareka Dovčíka osud zavial z Dobšinej do Bratislavy a odtiaľ do Cannes.

DOBŠINÁ. V zostave piatoligistu MFK Dobšiná si v úvodných kolách zahrala aj ich posila z francúzskeho mužstva AS Cannes. Je to však Slovák, dokonca rodený Dobšinčan, 21-ročný Marek Dovčík.

V aktuálnej sezóne ste posilou MFK Dobšiná. Predchádzajúce pôsobisko však máte AS Cannes. Trochu nezvyčajné. Priblížte nám, ako ste sa dostali do Francúzska a odtiaľ späť do Dobšinej.

„V roku 2013 som ako 18-ročný dohrával sezónu v U19 FC Petržalka 1898. V poslednom zápase tej sezóny mi bolo za dobré výkony dopriate hrať za A tím. Nastúpil som teda na niekoľko záverečných minút zápasu v III. lige. V priebehu sezóny som dostal ponuku zo Slovanu Bratislava, no odmietol som, lebo sa mi naskytla šanca pôsobiť vo Francúzsku. Strýko pracoval v Cannes a ponúkol mi, aby som cez prázdniny prišiel a vyskúšal šťastie v miestnom klube. Tak som aj urobil. Po prvých troch tréningoch mi tréner oznámil, že ma chce a začal sa vybavovať prestup.“

Váš príbeh bol však trochu zložitejší. Ste rodákom z Dobšinej, no potom ste sa s rodičmi presťahovali do Bratislavy. Ako to bolo s vašou futbalovou kariérou?

„Presťahovali sme sa do Bratislavy, keď som mal tri roky. S futbalom som tak začínal tam. Dostal som sa do skvelej Venglošovej futbalovej akadémie, kde som v podstate vyrastal. V U15 som sa dokonca dostal do širšej nominácie reprezentácie. Hrával som na poste stredného alebo krajného obrancu, prípadne defenzívneho záložníka. Neskôr sa akadémia spojila s Petržalkou. Vznikol tak petržalský klub, ako ho poznáme aj v súčasnej dobe.“

Aké bolo vaše pôsobenie vo Francúzsku? V akej súťaži ste hrali?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dobšinčania získali hráča z francúzskeho AS Cannes