Do Trebišova sa vracajú odchovanci. Slavoj má nového trénera

Dlhoročný kapitán Slavoja je späť. Stredopoliar Jaroslav Capko (vpravo) bude pôsobiť v pozícii hrajúceho asistenta trénera.
Dlhoročný kapitán Slavoja je späť. Stredopoliar Jaroslav Capko (vpravo) bude pôsobiť v pozícii hrajúceho asistenta trénera. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|19. jan 2016 o 00:00

Začali zimnú prípravu, v sobotu hrajú prvý zápas. Nové vedenie chce klub dostať tam, kam patrí.

V pondelok začali zimnú prípravu, v sobotu hrajú prvý zápas. Nové vedenie chce klub dostať tam, kam patrí.

TREBIŠOV. V závere uplynulého roka sa v trebišovskom futbalovom klube udiali veľké zmeny. Slavoj začali riadiť noví ľudia na čele s prezidentom klubu Jozefom Gazdagom, ktorý v závere 80. rokov za žlto-modrých aktívne hrával. Našli ho v žalostnom stave, preto sa okamžite pustili do roboty, ktorej je neúrekom. Výkladnou skriňou každého klubu je mužský celok, a ten v uplynulom roku veľa radosti fanúšikom neurobil. Po jeseni zimuje v tretej lige na poslednom mieste so ziskom chudobných ôsmich bodov. Odchovanci z neho zutekali, ak by neprišli podpriemerní legionári, nemal by kto ani hrať.

Teraz sa karta začína obracať. Slavoj má nového trénera, vracajú sa odchovanci, cieľom je zachrániť ho v súťaži. Nielen o prvom tíme, ale aj o iných veciach sme sa pozhovárali so šéfom klubu Jozefom Gazdagom.

Pred vyše mesiacom ste sa chopili práce v Slavoji. Aké prvé kroky ste v klube podnikli?

„Nové vedenie prevzalo chod futbalového klubu 1. decembra 2015. Zistili sme, že všetky družstvá v klube figurujú vo svojich súťažiach v tabuľkách na nelichotivých priečkach, predovšetkým A-mužstvo a starší dorastenci. Tieto tímy sú po jesennej časti v pásme zostupu, takže našou prioritou je ich zachrániť. V decembri sme sa pustili aj do opráv šatní, trénerskej miestnosti a kabíny rozhodcov, ktoré boli v katastrofálnom stave, hlavne po hygienickej stránke. V poslednom mesiaci v roku sme zorganizovali aj turnaj prípraviek – družstiev U8 a U10, na ktorom štartovalo spolu desať tímov, okrem Slavoja aj Michalovce, VSS Košice, Vranov nad Topľou a Prešov. Krátko po turnaji sme sa stretli s rodičmi našich mládežníkov.. Ďalšie kroky sme podnikli aj po masmediálnej stránke. V najbližších dňoch bude spustená nová webová stránka klubu aj facebookový profil. Začali sme sa zaoberať aj vybudovaním umelej trávy, ktorá by mala vyrásť na mieste, kde je v súčasnosti pomocné ihrisko. Je dôležité, aby sme našim družstvám vytvorili kvalitné tréningové plochy. Urobíme všetko pre to, aby sa čo najskôr v Trebišove vytvoril trávnik s umelým povrchom, je to pre nás nevyhnutnosť.“

V klubovej hierarchii je najvyššie A-mužstvo, o ktoré sa fanúšikovia sa najviac zaujímajú. Áčko Slavoja je posledné v tretej lige. Kto ho povedie v jarných záchranárskych bojoch?

„Novým trénerom mužského celku sa stal Martin Urban, bývalý vynikajúci futbalista, ktorý v minulosti za Trebišov hrával. Pozná tunajšie prostredie, aj väčšinu hráčov. Jeho futbalové zmýšľanie sa mi veľmi pozdáva, je blízke k tomu môjmu, takže aj preto padla voľba na tohto 43-ročného kormidelníka. Jeho asistentom bude Jaroslav Capko. Chceli sme, aby spolupracoval s niekým, koho pozná, a Jaro takou osobou je.“

Boli v hre aj iní kandidáti? Napríklad bývalí tréneri Slavoja Martin Uporský či Vladimír Rusnák mladší?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do Trebišova sa vracajú odchovanci. Slavoj má nového trénera