Dni cyklistiky na Spiši pritiahli pozornosť

Cyklisti v Spišskej Novej Vsi.
Cyklisti v Spišskej Novej Vsi. (Autor: jt)
Ján Tomšík|12. sep 2017 o 00:00

Podujatie si našlo svoju divácku podporu.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Aj napriek tomu, že v termíne 2. a 3. septembra 2017 si obyvatelia Spišskej Novej Vsi z ponuky kultúrnych a športových podujatí mali z čoho vyberať, aj športové podujatie Dni cyklistiky na Spiši (Slovenský pohár v cestnej cyklistike) si našiel svoju divácku podporu.

Organizátor Cykloklub Spišská Nová Ves v spolupráci s Mestom Spišská Nová Ves urobil všetko, aby pretekajúci mali čo najlepšie podmienky.

Na Dni cyklistiky na Spiši pricestovalo do Spišskej Novej Vsi 203 pretekárov z rôznych miest a klubov Slovenska.

V prvý deň 2. septembra bola časovka so štartom v Novoveskej Hute a cieľom na Grajnári s dĺžkou 11,2 kilometra. Uvedenú trať najlepšie zvládol reprezentant Dukly Banská Bystrica Martin Haring v čase 23:03,91.

Mládežnícke kategórie mali trať dlhú 4,6 km, najrýchlejší bol Martin Svrček z klubu CYS Akadémie Petra Sagana, ktorý trať zvládol za 10:32,62.

V druhom dni 3. septembra bola časovka v meste Spišská Nová Ves „O štít mesta Spišská Nová Ves“.

Bola to bodovacia súťaž, v kategórii mužov (33,6 km – 21 kôl) ju najlepšie absolvoval Adrián Foltán z Dukly Banská Bystrica.

V kategórii mladších žiakov bol prvý Mathias Schwartzbacher z ŠK Železiarne Podbrezová . Zo starších žiakov zvíťazil Jakub Slivka z CYS Akadémia Petra Sagana. V kategórii kadeti získal zlato Matúš Baniar z MŠK Žiar nad Hronom. Medzi juniormi patril k najlepším Richard Coma z CYS Akadémia Petra Sagana.

V dievčenských a ženských kategóriách si palmu víťazstva odniesli v kategórii žiačky T. Kurnická (CYS Akadémia Petra Sagana),kadetky: R. Paulechová (CYS Akadémia Petra Sagana), ženy a juniorky L. Hanesová (CK Banská Bystrica). Domáca pretekárka Nora Jenčušová z CEA Schwabik skončila medzi kadetkami druhá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dni cyklistiky na Spiši pritiahli pozornosť