Djokovič vyhral nad Nadalom aj v druhom finále po sebe

Novak Djokovič
Novak Djokovič (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|3. apr 2011 o 22:27

Srbský tenista naďalej ťahá skvelú sériu, keď od začiatku roka stále neprehral ani jeden zápas.

BRATISLAVA. Novak Djokovič s Rafaelom Nadalom ukázali aj v Miami, že momentálne sú najlepšími tenistami na svete oni dvaja. Krásne finále na prestížnom turnaji z kategórie Masters nakoniec vyhral Srb.

Djokovič naďalej ostáva kráľom tohtoročnej sezóny. Na okruhu ATP vyhral všetkých 24 zápasov a svetovú jednotku zdolal druhýkrát po sebe, keď nad ňou triumfoval aj pred dvoma týždňami v Indian Wells.

Dvadsaťtriročný rodák z Belehradu zvíťazil v tomto roku na Australian Open, v Dubaji, spomínanom Indian Wells a teraz v Miami. Prakticky tak sám ovládol začiatok roku na tvrdom povrchu. Sezóna teraz bude pokračovať na antuke, kde je kráľom Rafael Nadal.

Djokovič vstúpil podobne ako vo finále pred dvoma týždňami do zápasu slabšie, keď prehral prvý set. V ďalších dvoch už bol o niečo lepším hráčom na kurte. Najmä na konci tretieho setu ukázal prečo je momentálne najlepším hráčom na okruhu. Dokázal sa vysporiadať so skvelou Nadalovou obanou a dotiahol zápas do tajbrejku.

V ňom si vybudoval náskok 6:2. Španiel ešte dokázal odvrátiť prvé dva mečboly, ale v tretí už Srb zakončil víťazným úderom z forhendu.

"Celý zápas rozhodol pár loptičiek v tajbrejku. Som rád, že som ich zvládol. Musím povedať, že dnes to bol jeden z najlepších duel v mojej kariére," povedal šťastný víťaz.

"Novak má stále skvelú sezónu. Vrátil sa do zápasu po prehranom prvom sete a zvládol zlomové loptičky. Zaslúžene zvíťazil," dodal Nadal.

Výsledok:

Novak Djokovič - Rafael Nadal 3:6, 6:3, 7:6 (7:4)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič vyhral nad Nadalom aj v druhom finále po sebe