Djokovič postúpil v Paríži do 2. kola

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: SITA)
SITA|23. máj 2011 o 14:07

Novak Djokovič vyhral v zápase 1. kola na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros nad Holanďanom Thiemom De Bakkerom (71.) za 92 minút hladko 6:2, 6:1, 6:3.

PARÍŽ. Srbský tenista Novak Djokovič potrebuje už len 5 víťazstiev počas najbližších dvoch týždňov, aby sa premiérovo vo svojej kariére stal jednotkou svetového rebríčka ATP vo dvojhre. Zverenec Mariána Vajdu vyhral v zápase 1. kola na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros nad Holanďanom Thiemom De Bakkerom (71.) za 92 minút hladko 6:2, 6:1, 6:3.

Ako je známe, od nedele 24-ročnému Belehradčanovi Djokovičovi stačí dokráčať na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2011 do finále, aby vystriedal k 6. júnu Rafaela Nadala na čele renkingu.

Navyše, ak Španiel ako obhajca trofeje z Roland Garros prehrá, Srb sa v tej chvíli automaticky - bez ohľadu na svoj výsledok - stane novým lídrom. Djokovič zatiaľ na RG nebol za semifinále, do ktorého prenikol v sezónach 2007 a 2008. Vlani sa lúčil vo štvrťfinále proti Rakúšanovi Jürgenovi Melzerovi, hoci viedol 2:0 na

Od januárových melbournských Australian Open už dvojnásobný grandslamový šampión Djokovič má dovedna 40 víťazstiev bez prerušenia bez zarátania troch z Hopman Cupu 2011 miešaných reprezentačných družstiev v Perthe, ktoré podľa vzoru ATP už prestala zohľadňovať aj ITF, hoci ide o oficiálne podujatie pod jej hlavičkou.

Šnúra sa začala dvoma úspechmi v decembrovom finále Davisovho pohára proti Francúzom. Stále platí, že Srb naposledy vo dvojhre prehral 27. novembra 2010 v semifinále "výberového" šampionátu ATP World Tour Finals v londýnskej hale O2 Arene s Rogerom Federerom. Švajčiara v roku 2011 zdolal už trikrát a posunul sa pred grandslamového rekordéra z tretej na druhú priečku v hodnotení.

Djokovič sa v 2. kole stretne s úspešným zo zápasu Rumuna Victora Hanesca s domácim držiteľom voľnej karty Benoitom Pairem.

Dvojhra mužov - 1. kolo Roland Garros v Paríži (22. mája - 5. júna, celková dotácia 17 520 000 eur, antuka vonku):

Novak Djokovič (Srb.-2) - Thiemo De Bakker (Hol.) 6:2, 6:1, 6:3 za 92 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič postúpil v Paríži do 2. kola