Djokovič poľahky zdolal náhradníka Goffina, v semifinále ho doplnil Raonic

Novak Djokovič.
Novak Djokovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. nov 2016 o 16:45

Svetová dvojka mala postup do semifinále i prvenstvo v skupine isté už pred týmto zápasom.

Turnaj majstrov

skupina Ivana Lendla

Novak Djokovič (2-Srb.) - David Goffin (Belg.) 6:1, 6:2

Miloš Raonič (4-Kan.) - Dominic Thiem (8-Rak.) 7:6 (5), 6:3

LONDÝN. Srbský tenista Novak Djokovič zvíťazil aj vo svojom treťom stretnutí na tohtoročnom turnaji majstrov v Londýne. Belgičana Davida Goffina zdolal za 69 minút jednoznačne 6:1, 6:2.

Svetová dvojka mala postup do semifinále i prvenstvo v skupine isté už pred týmto zápasom. Jedenásty hráč rebríčka ATP sa do akcie na koncoročnom výberovom šampionáte dostal na poslednú chvíľu ako náhradník za Francúza Gaela Monfilsa, ktorý v predchádzajúcich dvoch dueloch prehral a bol už bez šance na účasť medzi najlepšou štvoricou.

V druhom štvrtkovom dueli skupiny Ivana Lendla si to po 21.00 h SEČ rozdajú Kanaďan Miloš Raonič a Rakúšan Dominic Thiem v priamom súboji o druhú postupovú priečku.

Belgický náhradník uhral iba tri gemy.
Belgický náhradník uhral iba tri gemy. (Autor: TASR/AP)

"Cítil som sa najkomfortnejšie z troch tunajších vystúpení, zvýšil som úroveň môjho tenisu. Pripravoval som sa na Gaela a potom som zistil, že narazím na Davida. Tento týždeň poctivo trénoval, a hoci nepredviedol svoj najlepší výkon, stále je výborný hráč. Musel som sa prispôsobiť takticky, David je veľmi rýchly a s Gaelom zasa nikdy neviete, čo sa stane na kurte, je nepredvídateľný. Snažil som sa mentálne správne nastaviť, bez ohľadu na to, kto bude stáť na opačnej strane," citoval Djokoviča web BBC.

"Novak nerozdáva body zadarmo, je agresívny, a vráti čokoľvek. Nebolo to pre mňa jednoduché, ale pokúsil som sa odviesť maximum. Vedel som, že nastupujem na moje posledné stretnutie sezóny, bolo radosťou zahrať si na veľkom štadióne v príjemnej atmosfére. Mám za sebou naozaj dobrý rok, najvydarenejší v kariére. Po dobrom tenise si môžem užiť krásnu dovolenku," povedal Goffin.

Milos Raonic sa stal druhým postupujúcim.
Milos Raonic sa stal druhým postupujúcim. (Autor: TASR/AP)

Kanadský tenista Miloš Raonič zdolal na turnaji majstrov v Londýne Rakúšana Dominica Thiema za 90 minút 7:6 (5), 6:3 a postúpil do semifinále.

Raonič uspel v priamom súboji o postup, v záverečnom zápase skupiny Ivana Lendla si zabezpečil druhú priečku za Novakom Djokovičom.

"Na konci úvodného dejstva som mal šťastie, že sa mi podarilo trafiť tri esá. Spoľahol som sa na vlastné zbrane a prebojoval som sa ďalej," citoval štvrtého nasadeného tenistu web BBC.

konečná tabuľka:

1. Novak Djokovič (2-Srb.) 3 3 0 6:1 3 - postup do semifinále

2. Miloš Raonič (4-Kan.) 3 2 1 4:2 2 - postup do semifinále

3. Dominic Thiem (8-Rak.) 3 1 2 3:5 1

4. David Goffin (Belg.) 1 0 1 0:2 0

5. Gael Monfils (6-Fr.) 2 0 2 1:4 0

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič poľahky zdolal náhradníka Goffina, v semifinále ho doplnil Raonic