Djokovič o zranení: Do US Open budem fit

Novaka Djokoviča ošetruje počas finále v Cincinnati fyzioterapeut.
Novaka Djokoviča ošetruje počas finále v Cincinnati fyzioterapeut. (Autor: TASR/AP)
Tomáš Prokop, SITA|22. aug 2011 o 13:10

Svetová tenisová jednotka prehrala druhý zápas v sezóne, keď skrečovala finále v Cincinnati proti Andymu Murraymu.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 14.39

BRATISLAVA. Náročnosť tenisovej sezóny je obrovská. Jej príznaky pocítil aj kráľ tohto roka Novak Djokovič. Pred týždňom ešte zvládol montrealské finále proti Mardymu Fishovi, ale na nadchádzajúcom turnaji v Cincinnati finále nedohral.

Zápas s Andym Murraym skrečoval za stavu 4:6 a 0:3 pre problémy s ramenom. Zranenie prišlo v nevhodnej chvíli, len týždeň pred US Open, kde Djokovič obhajuje finále.

Bude v poriadku

„Do US Open ostáva osem dní, určite budem dovtedy fit,“ povedal Srb zámorským médiám po tom, ako sa ospravedlnil usporiadateľom turnaja, že finále skrečoval.

Najlepšie tenisové sezóny

l John McEnroe 82 – 3 (1984)

l Jimmy Connors 89 – 4 (1973)

l Roger Federer 81 – 4 (2005)

l Novak Djokovič zatiaľ 57 - 2 (2011)

*za menom je počet výhier a prehier

Pri skvelej forme dvadsaťštyriročného tenistu bolo len otázkou času, kedy bude mať fyzické problémy. Preto aj Murray zobral finálovú výhru s rezervou.

„Teším sa, že mám titul, ale na Novakovi bolo vidieť, že sa trápi, radšej by som ho zdolal o týždeň a zdravého, ale takéto veci sa stávajú,“ uviedol Murray.

V samotnom finále mal britský tenista od začiatku navrch, keď dokázal dominovať najmä na podaní.

Rameno obmedzovalo belehradského rodáka pri podaní a forhendoch. „Mohol som sa snažiť hrať ďalej, ale mal som dosť veľké bolesti a s takýmto obmedzením nemáte proti hráčovi ako Murray najmenšiu šancu.“

Pre dvadsaťštyriročného Škóta to bol len druhý titul v tejto sezóne, keď predtým vyhral na tráve v Queen's Clube. Pomohlo mu aj to, že v Montreale vypadol už v prvom kole a mohol si tak dostatočne odpočinúť.

Veľa nevynútených chýb

Britský tenista síce pred zápasom hovoril, že bude musieť hrať kratšie údery a snažiť sa útočiť, ale nakoniec taktiku zmenil, hral vysoké topspiny a čakal na Djokovičove chyby, ktoré prišli. Srb urobil v zápase až 28 nevynútených chýb, čo sa mu v poslednom čase nestávalo.

Murray upravil vzájomnú bilanciu na 4:6, pričom všetky štyri jeho výhry prišli na tvrdom povrchu.

Djokovič prehral len druhýkrát v sezóne. Jeho bilancia na turnajoch je stále výnimočná 57:2. Stále tak má teoretickú šancu na sezónu s najmenším počtom prehier. Rekordný sezónny výsledok drží John McEnroe, ktorý v roku 1984 vyhral 82 zápasov a prehral len tri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Djokovič o zranení: Do US Open budem fit