Divoký západ v podaní Galanťana

Divočina. V Galante ju zažil Figeľ aj jeho spoluhráči.
Divočina. V Galante ju zažil Figeľ aj jeho spoluhráči. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|21. feb 2012 o 00:00

Nebýva zvykom, aby sa v najvyššej stolnotenisovej súťaži riešili sporné prípady za zeleným stolom.

Teraz však táto situácia vyskočila a kompetentní sa iste zapotia, kým vyriešia protest, ktorý zaslali činovníci Lokomotívy Košice.

KOŠICE. Stalo sa tak po extempore, ktorého boli železničiari svedkom v Galante.

Vo vzájomnom stretnutí domácich a východniarov išlo o veľa. V skupine o 7. – 11. miesto je dôležitý každý výsledok. Predstavitelia Lokomotívy vo svojej sťažnosti uvádzajú, že atmosféra bola napätá.

„Hlavne domáci hráč Óváry sa správal neprístojne a dostal za to viaceré karty,“ píše sa v stanovisku Lokomotívy, kde sa ďalej uvádza: „Vrchol prišiel v poslednom súboji, keď Óváry hral proti nášmu Kočkinovi. Galantský pingpongista celý zápas nášmu borcovi nadával s národnostným podtónom, provokoval, ba sa aj vyhrážal a nastreľoval smerom naňho loptičku. Náš hráč viedol 2:0 na sety a za stavu 10:9 v jeho prospech Óváry opäť vulgárne slovne zaútočil na Kočkina a bol za to upozornený rozhodcom. Vzápätí úmyselne napálil loptičku z celej sily smerom do tváre Kočkina. Preto dostal červenú kartu, bod bol pridelený Kočkinovi, ktorý vyhral súboj 3:0 a celé stretnutie sa skončilo 6:4 v náš prospech. Po tomto verdikte slovne aj fyzicky kontaktoval Óváry rozhodcu, vyhrážal sa, nadával a sácal Kočkina. Okrem toho zobral jeho raketu a na stole mu ju úmyselne zlomil.“

Keďže galantský „kovboj“ slovne zaútočil aj na ďalších Košičanov a vyhrážal sa im fyzickým násilím, tí ani nepodpísali zápis a iba v trenírkach a teniskách ušli z haly do ubytovne, odkiaľ sa presunuli do Nitry.

Bude kontumácia?

Jeden z funkcionárov Lokomotívy Karol Till povedal, že si nepamätá, aby sa v stolnom tenise vyskytlo niečo podobné.

„O tomto hráčovi sa vie, že má sklony k podobným veciam, ale dosiaľ sa nikto nesťažoval. Možno aj preto, že je to mimoriadne bohatý človek, ktorý chodí všade so svojou ochrankou... Takže sa ho asi každý bojí,“ poznamenal K. Till a dodal, že usporiadateľ má možnosť zavolať na súboj aj políciu, ale nikde sa to nerobí.

No možno to v Galante bude už nutné. Zväz by mal vyriecť zásadné stanovisko a podľa Lokomotívy by vraj namieste okrem iných disciplinárnych opatrení bola namieste aj kontumácia výsledku. „V tom prípade by hostitelia nezískali ani bod, ktorý by inak po prehre na konte mali.“

Nuž, tento bod môže byť jazýčkom na váhach aj pri vypadávaní, lebo Košice aj predposledná Rožňava sú na tom bodovo zhodne, akurát Galanta má o bod viac. „V zostávajúcom priebehu ale hostíme priamych súperov o zostup, čo je naša výhoda,“ dodal Karol Till.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Divoký západ v podaní Galanťana