Dávid Šoltés: V kabíne cítiť pohodičku

V poslednom zápase zatiahol roletu. Brankár T. Halász vychytal v sezóne päť čistých kont.
V poslednom zápase zatiahol roletu. Brankár T. Halász vychytal v sezóne päť čistých kont. (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|8. mar 2016 o 00:00

Úradujúci majster HC Košice sa v prvom kole play-off Tipsport ligy stretne s Martinom.

Úradujúci majster HC Košice sa v prvom kole play-off Tipsport ligy stretne s Martinom, s ktorým majú oceliari v tejto sezóne mimoriadne pozitívnu bilanciu. Zo šiestich zápasov základnej časti prehrali len jediný (v 6. kole na ľade súpera 2:3 po nájazdoch). Posledný vzájomný súboj sa skončil víťazstvom Košíc 4:3.

KOŠICE. Z hľadiska formy sú na tom lepšie Košičania, ktorí vyhrali posledných šesť zápasov, pričom v dvoch záverečných kolách nastrieľali súperom 14 gólov (7:1 s Popradom a 7:0 s Trenčínom).

Na druhej strane hokejisti Martina vo svojich uplynulých dvoch stretnutiach neinkasovali gól, so Zvolenom vyhrali 5:0 a s Popradom 1:0 po samostatných nájazdoch.

„Dá sa povedať, že posledné dva zápasy nám vyšli, keďže sme ich vyhrali debaklami. Je to veľmi pozitívne a v kabíne cítiť pohodičku. Ja pevne verím, že to bude pokračovať aj počas celého play-off,“ povedal pre Korzár útočník HC Košice Dávid Šoltés.

V play-off budú potrebovať podporu z tribún

Mladý košický útočník strelil v poslednom zápase proti Trenčínu dva góly a celkovo si v základnej časti pripísal v 34 dueloch deväť presných zásahov.

„Každému hráčovi to pomôže, keď dá gól. Dôležité sú body mužstva a ja som rád, že som takto dopomohol tímu k víťazstvu,“ skonštatoval Šoltés.

Do posledného miesta zaplnené tribúny v Steel Aréne vytvorili skvelú kulisu, ktorá motivovala hráčov k ofenzívnemu predstaveniu.

„Pred plnou halou sa hrá oveľa lepšie. Sme radi, že nás takto prišli povzbudiť a dúfam, že im to vydrží aj počas play-off, kde ich budeme potrebovať v podobnom počte,“ povedal Šoltés.

Halász: Urobili sme si dobrú reklamu

Košický rodák zhodnotil doterajší priebeh sezóny, v ktorej si zahral okrem extraligy aj v Lige majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dávid Šoltés: V kabíne cítiť pohodičku