Daňo asistoval, spoluhráč ho vychválil za akciu

Marco Daňo (v strede).
Marco Daňo (v strede). (Autor: TASR/AP)
TASR|16. mar 2015 o 06:57

Pre Slováka to bola šiesta asistencia v sezóne, v súboji si zapísal aj plusový bod a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

NEW YORK. Hokejisti Pittsburghu nestačili v úvodnom nedeľňajšom zápase zámorskej NHL na Detroit, ktorému na domácom ľade podľahli hladko 1:5.

Z triumfu "červených krídel" sa tešili aj slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. "Tučniakom" chýbal pre zranenie v dolnej časti tela hviezdny ruský center Jevgenij Malkin, naopak do zostavy Penguins sa vrátil kapitán Sidney Crosby, ktorý vynechal pre chorobu sobotňajší zápas s Bostonom.

Columbus prehral doma s Carolinou 2:3 napriek asistencii slovenského útočníka Marka Daňa. Pre Slováka to bola šiesta asistencia v sezóne, v súboji si zapísal aj plusový bod a vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu.

"Keď sme išli na ľad, povedal mi, že pôjde po pravej strane. Sebavedomie mu nechýba. Tá prihrávka bol rovnako nádherná ako celá akcia," pochváli Daňa veterán Hartnell, ktorému stačilo v bránkovisku nastaviť hokejku.

"Je pekné, ak sa nám vydarí niečo podobné a strelíme takýto gól. Ale potrebovali sme víťazstvo pre tím," citoval ho oficiálny portál ligy.

Florida bez útočníka Tomáša Kopeckého v zostave prehrala na ľade vedúceho tímu profiligy New York Rangers 1:2.

Nedarilo sa ani Bostonu, ktorý prehral vo Washingtone 0:2, slovenský kapitán "medveďov" Zdeno Chára odohral vyše 22 minút a zaznamenal jeden mínusový bod.

Pittsburgh - Detroit 1:5, New York Rangers - Florida 2:1, Columbus - Carolina 2:3 (za domácich M. Daňo 0+1), Dallas - St. Louis 0:3, Anaheim - Nashville 4:2, Washington - Boston 2:0, Ottawa - Philadelphia 2:1 pp a sn

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Daňo asistoval, spoluhráč ho vychválil za akciu