Prirovnávajú ho k McGregorovi. Bude z Paddyho Pimbletta hviezda UFC?

Paddy Pimblett.
Paddy Pimblett. (Zdroj: Cage Warriors)
Daniel Stankovič|10. sep 2021 o 08:39 (aktualizované 10. sep 2021 o 08:57)

Talentovaný bojovník debut v americkej organizácii zvládol.

LAS VEGAS. Anglické mesto Liverpool je nielen domovom svetoznámej skupiny The Beatles či skvelého futbalového klubu, ale nezaostáva ani čo sa týka zmiešaných bojových umení. 

Prístavné mesto sa môže pochváliť v súčasnosti azda najlepším britským bojovníkom v UFC Darrenom Tillom, ku ktorému sa najnovšie pridal aj Paddy "The Baddy" Pimblett.

Pimblett sa v americkej organizácii uviedol víťazstvom na turnaji UFC Vegas 36, kedy dokázal napriek nepriaznivému vývoju súboja svojho súpera knokautovať vo veľkom štýle. 

Kto je tento bojovník s neprehliadnuteľným účesom a persónou, ktorá dáva spomenúť na časy Conora McGregora?

Cestu si vydláždil skrze Cage Warrios

Premiéru na profesionálnom okruhu zmiešaných bojových umení si Pimblett odbil ešte ako neplnoletý.

Neprešiel ani rok a ako 18-ročný debutoval v najlepšej organizácii na britských ostrovoch Cage Warriors.

Tá mu v priebehu nasledujúcich rokov poskytla potrebný čas a priestor na rozvíjanie jeho nespochybniteľného talentu. Mladík s neortodoxným štýlom hry porážal jedného súpera za druhým.

Na jeseň 2016 prišla prvá titulová šanca o dočasný opasok perovej váhy a The Baddy, ako znie jeho prezývka nezaváhal. Dôležité víťazstvo s Johnnym Frachneym si pripísal v prvom kole.

Získanie titulu právoplatného šampióna sa Pimblettovi podarilo v priebehu ďalších dvoch mesiacov, keď po piatich kolách zdolal Juliana Erosu na body. Hviezda z Liverpoolu začala strmo stúpať k výšinám.

Strata titulu a prechod do ľahkej váhy

Hoci bol v tej dobe už jedna z hlavných tvárí organizácie, dlho sa na tróne perovej divízie neohrial. Padol hneď v prvej obhajobe titulu s neskorším bojovníkom z UFC Nadovi Narimanimu.

Prechod do ľahkej váhy mal byť pre Pimbletta akýmsi vyslobodením a zároveň logickým vyústením, keďže mimo prípravy sa podľa vlastných slov dokáže zastaviť na váhe okolo 89 kilogramov.

Hoci sa Pimblettovi v ľahkej divízii titul získať nepodarilo, troma dominantnými výhrami potvrdil, že má veľkú budúcnosť. Zaujímavosťou je, že v minulosti dvakrát odmietol ponuku bojovať v prestížnej UFC, keď sa necítil byť dostatočne pripravený.

Charizmatický bojovník so zmyslom pre humor a typickým liverpoolskym akcentom je magnetom na pozornosť fanúšikov.

Hoci na prvý pohľad by asi len málokto tipoval, že môže ísť o hviezdneho zápasníka MMA, sám si z toho nič nerobí, naopak zvykne o sebe vtipkovať.

Získal pozornosť. Dokáže pridávať aj dôležité výhry?

Vo veku 26-rokov ide o perspektívneho bojovníka, ktorý môže byť predovšetkým pre európsky trh ceneným artiklom.

Slovami čísel vzrástol účet Pimbletta na sociálnej sieti Instagram za menej než týždeň od jeho súboja s Vendraminim z 35 tisíc na neuveriteľných 550 tisíc sledujúcich ľudí.

Už teraz ide o väčšiu popularitu na Instagrame než majú napríklad elitní bojovníci vo svojich váhach Derek Brunson alebo Leon Edwards.

Dôležité tak pre americkú organizáciu bude postupné budovanie jeho mena, rovnako ako jeho rekordu, pretože aj keď má Pimblett najmä efektný grappling, stále musí pracovať na svojej všestrannosti.

Ak budú promotéri UFC s rodákom z Liverpoolu trpezliví, môže ísť minimálne z hľadiska marketingu o jeden z ich hlavných ťahákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prirovnávajú ho k McGregorovi. Bude z Paddyho Pimbletta hviezda UFC?