Prvé finále po dvoch rokoch. Hlavatý skončil v cyklotrial na MS šiesty

Samuel Hlavatý.
Samuel Hlavatý. (Autor: TASR)
TASR|13. nov 2022 o 11:49

Erika Hlavatá sa rozlúčila s kariérou.

ABÚ ZABÍ. Slovenský reprezentant v cyklotriale Samuel Hlavatý obsadil na MS v Abú Zabí 6. miesto v kategórii elite. V tímovej súťaži obsadilo Slovensko ôsmu priečku.

"Som rád, že sa mi v náročných podmienkach podarilo postúpiť zo semifinále. Síce tesne o 10 bodov, ale bolo to prvé finále po dvojročnej pauze, takže som rád. Nakoniec je z toho 6. miesto, som spokojný," uviedol Hlavatý.

Erika Hlavatá sa v Spojených arabských emirátoch rozlúčila s kariérou 14. miestom v kategórii elite ženy. Iba šestnásťročný Jakub Mudrák sa medzi juniormi prebojoval na 13. pozíciu.

"Tohtoročné porovnanie so svetovou špičkou sa skončilo pre Slovensko veľmi dobre. Jakub Mudrák ako jeden z najmladších jazdcov na štartovke ukázal, že najbližšie dva roky, kedy ešte zostane v juniorskej kategórii, možno uňho počítať s posunom hore vo výsledkoch.

Erika kariéru aktívnej športovkyne končí, ale veríme, že pri našom športe zostáva naďalej. Samuel ukázal po malom útlme znova vzostup vo výsledkoch, čo je motivujúce nielen preňho, ale pre všetkých ľudí v triale na Slovensku," zhodnotil v tlačovej správe Andrej Práznovský, predseda komisie trialu Slovenského zväzu cyklistiky (SZC).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Prvé finále po dvoch rokoch. Hlavatý skončil v cyklotrial na MS šiesty