Nielen Sagan, Okolo Flámska zrejme vynechá aj najväčší favorit

Wout van Aert.
Wout van Aert. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|31. mar 2022 o 13:30

Belgičana trápi choroba.

BRATISLAVA. Nedeľňajšiu monumentálnu klasiku Okolo Flámska zrejme vynechá aj úradujúci belgický šampión Wout van Aert.

Jeho tím Jumbo Visma na twitteri informoval, že sa van Aert sa necíti dobre, vynechá prehliadku trate a jeho účasť na Okolo Flámska je nepravdepodobná.

Belgičan v tejto sezóne vyhral už dve belgické klasiky (Omloop Het Nieuwsblad, E3 Saxo Bank) a v nedeľu mal byť najväčším favoritom na monumentálny triumf.

Svoju formu časoval práve na tieto preteky, ktoré ešte nevyhral. V roku 2020 bol k víťazstvu veľmi blízko, ale v špurte nestačil na Mathieua van der Poela.

"Necíti sa fit a zostáva doma. Žiaľ, dnes sa musíme zaobísť bez neho. Ak nebude pretekať, budeme musieť zmeniť náš plán. Je to veľké sklamanie.

Máme však tím, ktorý je v dobrej forme a tiež dvoch jazdcov, ktorí patria medzi najlepších - Tiesja Benoota a Christopha Laporta," povedal pre web wielerflits.nl športový riaditeľ tímu Jumbo-Visma Grischa Niermann.

Na štart sa nepostaví napríklad ani Peter Sagan. Trojnásobného majstra sveta takisto trápia zdravotné problémy a chýbala mu aj potrebná forma.

Jeho absencia je vzájomnou dohodou žilinského rodáka s tímom TotalEnergies. Slovák by v závere pretekov nemohol byť v dobrom postavení a zrejme by nestačil ani tempu Anthonyho Turgisa, ktorý bude lídrom tímu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Nielen Sagan, Okolo Flámska zrejme vynechá aj najväčší favorit