Evenepoel ďakoval trom legendám, Svrček dojazdil sezónu s kŕčmi

Majster sveta Remco Evenepoel s Philippom Gilbertom.
Majster sveta Remco Evenepoel s Philippom Gilbertom. (Autor: Reuters)
Miroslav Kováčik|5. okt 2022 o 12:30

Belgičan absolvoval premiéru v drese majstra sveta.

BRATISLAVA. Belgická klasika Binche - Chimay - Binche nepatrí v cyklistickom kalendári medzi najprestížnejšie podujatia. Napríklad, trojnásobný majster sveta Peter Sagan ju neabsolvoval ani raz. 

V poradí jej 35. ročník bol však v mnohých ohľadoch špecifický. Remco Evenepoel si prvýkrát v súťažných pretekoch obliekol dres pre majstra sveta, ktorý si vybojoval v austrálskom Wollongongu.

"Bolo to niečo magické," priznal 22-ročný Belgičan.

Profil domácej jednorazovky mu vyhovoval a pri očakávanej premiére v dúhovom drese mohol pomýšľať na víťazstvo. Napokon sa tak síce nestalo, no svojím gestom si Evenepoel získal ďalších fanúšikov. 

Myslel si, že sa zbláznil

Mladý jazdec tímu Quick-Step Alpha Vinyl sa ďaleko pred cieľom pokúšal o útok. Koniec koncov práve to je jeho cyklistickou DNA a takýmto spôsobom vyhral dvakrát klasiku San Sebastián aj svetový šampionát. 

Tentokrát si ho však súperi postrážili a nedovolili mu získať ani meter navyše. Keď však išli preteky do finále, Evenepoel pochopil, že dnes to nebude jeho deň. 

"Rýchlo som cítil, že moje nohy sú dnes zlé," povedal Evenepoel.

A hoci bolo trochu netypické sledovať ako nestačí tempu pelotónu, vzhľadom na jeho náročný nedávny program sa to dalo očakávať.

Keďže išlo o jednorazové preteky, víťaz Vuelty mohol zosadnúť z bicykla a bez výčitiek odstúpiť. On však našiel lepší spôsob, ako dojazdiť domácu klasiku. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Evenepoel ďakoval trom legendám, Svrček dojazdil sezónu s kŕčmi