Rakúska ultrašportovkyňa dosiahla rekord, za mesiac odšliapala 13 333,33 km

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: SITA/AP)
SITA|17. sep 2021 o 17:13

Alexandra Meixnerová dosiahla už piaty svetový rekord.

VIEDEŇ. Rakúska ultrašportovkyňa Alexandra Meixnerová utvorila svetový rekord v počte našliapaných kilometrov počas 30 dní, čiže v rámci jedného mesiaca.

Päťdesiatročná Meixnerová v termíne od 17. augusta do 16. septembra 2021 prešla po dunajskej cyklotrase medzi Hollenburgom a Traismauerom 13 333,33 km, pričom doterajší rekordný pokus Američanky Amandy Cokerovej obsahoval 12 894,90 km.

Počas tohto nevšedného cyklistického zápisu nesmie pretekár vynechať ani jeden deň na bicykli, ktorý sa mu ráta do celkového výsledku.

Meixnerová absolvovala spomenutú cyklotrasu 36 až 42-krát denne. Jej priemerná denná porcia kilometrov bola 444,44.

Podľa webu orf.at bol to už piaty svetový rekord v podaní odolnej Dolnkorakúšanky v rôznych disciplínach v rámci ultratriatlonu.

Počas jej 20-ročnej kariéry sa stala najrýchlejšou ženou Pretekov naprieč Austráliou a dvakrát sa zúčastnila aj na Pretekoch naprieč Amerikou, známych Race Across America, ktoré sa považujú za najťažšie na svete.

Aktuálne dosiahnutý svetový rekord Meixnerovej má aj charitatívny rozmer, zhromaždila ním darčeky pre združenie na pomoc deťom Herzkinder Österreich.

Na konto tohto združenia poputuje 13 333,33 eur, čiže suma zodpovedajúca rekordnému počtu našliapaných kilometrov počas jedného mesiaca. Združenie Herzkinder Österreich sa stará o deti a mladistvých s ochorením srdca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Rakúska ultrašportovkyňa dosiahla rekord, za mesiac odšliapala 13 333,33 km