Francúzsky cyklista natlačil súpera do bariéry, UCI žiada trest

Francúzsky cyklista Nacer Bouhanni.
Francúzsky cyklista Nacer Bouhanni. (Autor: nacer_bouhanni/ instagram)
TASR|29. mar 2021 o 17:05

K pádu našťastie nedošlo.

AKTUALIZOVANÉ 30.3. o 19:00 h. 

PARÍŽ. Medzinárodná cyklistická únia (UCI) žiada ďalšie potrestanie francúzskeho jazdca Nacera Bouhanniho z tímu Arkea-Samsic po jeho nedeľňajšej diskvalifikácii z podujatia Cholet-Pays de Loire.

V záverečnom hromadnom dojazde totiž spôsobil lakťom natlačenie Jakea Stewarta (Groupama - FDJ) do bariéry. Brit, našťastie, situáciu ustál a k pádu neprišlo. Napriek tomu Bouhanni ohrozil zdravie svojho súpera.

Následné vyšetrenia dokonca odhalili u Stewarta nemalý problém. "Dúfali sme, že zranenia sú len povrchové, ale röntgen objavil fraktúru druhého metakarpu," uviedol na twitteri 21-ročný Brit.

Tridsaťročný Francúz, ktorý má na konte 69 víťazstiev v kariére, vrátane troch na Gire a troch na Vuelte, môže čakať ďalší trest.

"UCI sa rozhodla posunúť incident svojej disciplinárnej komisii. Žiada ďalšie udelenie trestu adekvátnemu takémuto nebezpečnému správaniu sa," citovala agentúra AFP z vyhlásenia UCI.

Bouhanni v pondelok priznal chybu a ospravedlnil sa.

"Je mi ľúto, čo sa stalo. Priznávam sa, že som spravil chybu, keď som menil trajektóriu. V tom momente som si Jakea nevšimol. V žiadnom prípade to nebol úmysel," uviedol na svoju obranu. 

V predošlej sezóne zarezonoval prípad z pretekov Okolo Poľska, kde holandský cyklista Dylan Groenewegen vytlačil krajana Fabia Jakobsena do bariéry a ten utrpel vážne zranenia. Dokonca ho museli lekári oživovať. 

UCI sa po dôkladnom vyšetrovaní rozhodla Groenewegenovi pozastaviť činnosť na deväť mesiacov s účinnosťou od 5. augusta, kedy došlo k incidentu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Francúzsky cyklista natlačil súpera do bariéry, UCI žiada trest