Skúša to aj vtedy, keď nemá šancu. Prečo van der Poel stále útočí?

Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|25. máj 2022 o 21:28

Toto nebol môj plán, vravel o útoku v horskej etape Holanďan.

BRATISLAVA. Ananás a pizza nejdú dokopy. V Taliansku je to nemysliteľné. Dávať ovocie na pizzu je podľa nich hriech. Gastronomický faux pas.

Ale koľko ľudí, toľko chutí. Mathieu van der Poel má pizzu, známu ako Hawai, rád. Keď tím Alpecin-Fenix pred druhým voľným dňom na Giro d’Italia zdieľal fotografiu, na ktorej ich líder je pizzu, napísal, že na nej chýbajú olivy. 

Holanďan však do komentára pridal, že mu chýba niečo úplne iné: Ananás.  

„Ak vyhráš ďalšiu etapu Mathieu, dáme si všetci pizzu s ananásom,“ ponúkol výzvu priamo tím organizátorov Giro d‘Italia. 

Ibaže profil etáp v poslednom týždni mu veľké nádeje nedával. Taliansku Grand Tour preslávili náročné horské etapy v závere. Strmé kopce k Giru prosto patria. 

To však nie je nič pre klasikárov. Lenže van der Poel nie je obyčajný klasikár a dlhé úniky zase patria k jeho charakteru.  

On doslova letí, vravel komentátor

Ani 17. etapa nevyzerala, že by to mohol byť deň, v ktorom bude o víťazstvo bojovať štvornásobný majster sveta v cyklokrose.

Trasa sľubovala celkové prevýšenie 3950 metrov a tri dlhé stúpania. Finále? Monte Rovere, osem kilometrov s priemerným sklonom 9,9 percenta.

Pre väčšinu cyklistov je to čisté utrpenie. 

Lenže van der Poel hral v tejto etape jednu z hlavných úloh. Po štarte sa vydal do úniku a aj vo veľkej 25-člennej skupine bol hlavným ťahúňom. Tempo sa mu málilo, tak 60 kilometrov pred cieľom zrýchlil. 

„Prečo chodí Mathieu van der Poel do únikov v takejto horskej etape?“ pýtal sa komentátor Eurosportu Dan Lloyd.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Skúša to aj vtedy, keď nemá šancu. Prečo van der Poel stále útočí?