Crosbymu hrozí, že si už v tejto sezóne nezahrá

Sidney Crosby zatiaľ trénuje bez fyzického kontaktu.
Sidney Crosby zatiaľ trénuje bez fyzického kontaktu. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|31. mar 2011 o 15:29

Vedenie Pittsburghu Penguins nechce uponáhľať návrat svojho kapitána do zostavy. Ten už po otrase mozgu trénuje.

Vedenie Pittsburghu Penguins nechce uponáhľať návrat svojho kapitána do zostavy. Ten už po otrase mozgu trénuje.

BRATISLAVA. Sidney Crosby začal po dlhej pauze zavinenej otrasom mozgu s tréningom. Zápasový návrat najväčšej hviezdy NHL nie je stále bližšie určený.

Kapitán Pittsburghu má od doktorov povolené len trénovanie bez fyzického kontaktu.

Crosby nehrá už takmer tri mesiace, v zostave Penguins chýba od 5. januára, keď odstúpil zo zápasu s Tampou Bay po bodyčeku Victora Hedmana. Hlavný zásah do hlavy dostal ešte o štyri dni skôr, keď ho atakoval obranca Washingtonu David Steckel.

Dovtedy Crosby v profilige kraľoval. Zo 66 bodmi v 41 zápasoch nemal v kanadskom bodovaní konkurenciu a všetko nasvedčovalo tomu, že sezóna bude „one man show.“ Nepríjemné zranenie však všetko zmenilo. Dokonca už zazneli aj hlasy o možnom konci kariéry kanadského idolu.

Atak Davida Steckela na Sidneyho Crosbyho

V základnej časti nebude hrať

Aj preto si tréner Dan Bylsma uvedomuje, že najväčšia hviezda jeho zostavy možno v tejto sezóne už na ľad nevykorčuľuje. „Nemáme presný plán Sidneyho návratu. Všetko treba riešiť s pokojom, stále potrebuje dostatok času, aby bol pripravený. Počítame s tým, že budeme musieť hrať bez neho,“ povedal Bylsma pre kanadské médiá.

Istotou je, že v základnej časti sa kanadská hviezda neobjaví. „Základom je, že korčuľuje, je to pokrok. Všetci sa z toho tešíme. Len si treba uvedomiť, že pri takomto zranení nemôžete nikdy presne odhadnúť, kedy sa hráč môže vrátiť,“ zdôraznil Bylsma.

Crosby je podľa slov ľudí z vedenia klubu so svojim návratom na ľad spokojný a po prvých tréningoch nemal problémy.

„S určitosťou môžeme povedať, že Sidney stále potrebuje dva až tri týždne na to, aby sa mohol vrátiť. Všetci, ale vieme, že na play off musí byť hráč stopercentne pripravený. Preto nechceme nič riskovať,“ dodal manažér Penguins Ray Shero.

Ukážka z tréningu Sydneyho Crosbyho

Pittsburgh patrí medzi najlepších aj bez Crosbyho

Crosby má zatiaľ povolené trénovať len na rannom rozkorčuľovaní, poobedňajšie tréningy naďalej vynecháva.

„Na ľade vyzeral dobre. Usmieval sa a zabával sa. Veríme, že všetko teraz pôjde len dobre,“ povedal pre espn.com brankár Pens Marc-Andre Fleury.

Pittsburgh patrí aj bez Crosbyho medzi najlepšie kluby Východnej konferencie. V tabuľke sa udržuje na štvrtom mieste, ktoré by mu v prvom kole play off zabezpečovalo výhodu domáceho ľadu.

Bez Crosbyho v zostave vyhrali Penguins z 36 zápasov 19. Okrem kapitána tímu dlhodobo chýba aj ďalšia hviezda, Jevgenij Malkin, ktorý si už v tomto ročníku nezahrá.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosbymu hrozí, že si už v tejto sezóne nezahrá