Ronaldo odišiel v správny čas, tvrdí Slovák, ktorý hral s iným Ronaldom

Cristiano Ronaldo s trofejou pre víťaza Ligy majstrov.
Cristiano Ronaldo s trofejou pre víťaza Ligy majstrov. (Autor: SITA/AP)
Juraj Berzedi|11. júl 2018 o 16:00

Juventus je krok pred všetkými.

BRATISLAVA. Vo svete niet slávnejšieho derby. El Clásico, čiže súboj medzi Realom Madrid a FC Barcelona, pútal v posledných rokoch veľkú pozornosť.

Aj preto, že proti sebe stáli dvaja najlepší futbalisti planéty – Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. V najbližšej sezóne to už platiť nebude.

Ronaldo odišiel z Realu do Juventusu Turín. Končí sa v španielskom veľkoklube jedna éra? Čo bude tento prestup znamenať pre svetový futbal?

„Minulý týždeň som bol v Taliansku. Vtedy sa o tom iba šepkalo, teraz je to téma číslo jeden. V Turíne je všetko hore nohami. Známi mi hovorili, že pred obchodmi sú obrovské rady fanúšikov, ktoré túžia po Ronaldovom drese,“ hovorí bývalý futbalista Vratislav Greško.

V Taliansku hrával v rokoch 2000 až 2002 za Inter Miláno a FC Parma.

Výborná správa pre taliansky futbal

Juventus získal taliansky titul už sedem sezón v sérii. V posledných rokoch sa oň neúspešne pokúšal aj slovenský futbalista Marek Hamšík v službách Neapola. Sníva o ňom aj jeho krajan stopér Milan Škriniar, ktorý hráva za Inter Miláno.

„Pre Neapol, AS Rím a Inter Miláno to nie je dobrá správa. Juventus bol už teraz extrémne silný. A s najlepším hráčom na svete jeho kvalita ešte vzrastie,“ reagoval pre SME novinár talianskeho Corriere dello Sport Fabio Mandarini.

Turínčania kúpili Ronalda z viacerých dôvodov. Pre fanúšikov je najpodstatnejší zrejme jediný – vyhrať konečne Ligu majstrov.

Juventusu sa to naposledy podarilo v roku 1996. Odvtedy sa dostal do finále päťkrát (1997, 1998, 2003, 2015, 2017), ale zakaždým v ňom prehral.

„S Ronaldom sa stáva Juventus veľkým ašpirantom na víťazstvo v Lige majstrov. Jeho príchod je úžasný aj pre taliansky futbal, ktorý sa stane opäť populárnejším,“ tvrdí Mandarini.

Juventus je krok pred všetkými

Španielska, anglická i nemecká liga sa v posledných rokoch výrazne vzdialili od talianskej súťaže. Kvalitatívne i marketingovo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Ronaldo odišiel v správny čas, tvrdí Slovák, ktorý hral s iným Ronaldom