Real senzačne vypadol s treťoligistom, rozhodol Casanova

Karim Benzema (vľavo) a Eden Hazard.
Karim Benzema (vľavo) a Eden Hazard. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|20. jan 2021 o 23:45

Real Madrid inkasoval v početnej výhode.

Copa del Rey - šestnásťfinále

Alcoyano - Real Madrid 2:1 pp (0:1)

Góly: 80. Solbes, 115. Casanova - 45. Militao

Rozhodovali: José Sánchez – Raúl Cabañero, Salvador Lax. ŽK: 32. Sánchez, 34. Casanova, 90+5. Ferriz, 103. R. López – 58. Díaz, 79. Odriozola

ČK: 110. López (Acoyano) po 2. ŽK

Alcoyano: Figueras – Sánchez (60. Juli), Férriz, González, Carbonell (60. Moltó) – Rubio (72. R. López), Jony (78. Diakité), Casanova – Jona (60. Solbes), El Ghezouani (106. Antón), Á. López

Real Madrid: Lunin – Odriozola (98. Hazard), Militão, García, Marcelo – Valverde, Casemiro, Isco (98. Kroos) – Vázquez, Díaz (67. Benzema), Vinícius Júnior (91. Asensio)

MADRID. Futbalisti Realu Madrid senzačne vypadli už v šestnásťfinále Španielskeho pohára známom ako Copa del Rey s treťoligistom. Na pôde CD Alcoyano prehrali 1:2 po predĺžení.

O triumfe domácich rozhodol v 115. minúte Juanan Casanova, hoci jeho tím hral už oslabený o vylúčeného hráča. Päť minút predtým videl Ramon López červenú kartu po druhej žltej za zákrok na Casemira.

Alcoyano vyrovnalo v závere

Real nenastúpil v najsilnejšej základnej zostave - Eden Hazard, Karim Benzema či Toni Kroos naskočili do hry až v priebehu zápasu. Hostia mali podľa očakávania počas celého stretnutia hernú i streleckú prevahu a od 45. minúty viedli po hlavičke Edera Militaa.

V 80. minúte však vyrovnal Jose Solbes a zariadil predĺženie, v ktorom outsider dokonal prekvapenie. K hrdinom patril aj brankár Jose Juan Figueras, ktorý zneškodnil množstvo šancí Realu.

Do osemfinále pohára postúpil Real Sociedad San Sebastian, na pôde treťoligovej Cordoby uspel 2:0.

Casanova nezvykne strieľať góly

Triumf Alcoyana nad Realom znie naozaj neuveriteľne. Klub hrá v tretej najvyššej súťaži s názvom Segunda División B - skupina 3. V desaťčlennej tabuľke má po desiatich zápasoch na konte 16 bodov za štyri výhry, štyri remízy a dve prehry.

V desiatich dueloch skóroval iba šesťkrát a rovnaký počet zásahov aj inkasoval. O skóre sa nachádza na 4. mieste za béčkom Villarealu.

Pre porovnanie, Real Madrid neprehral v La Lige osem zápasov v rade a je druhý za suverénnym Atléticom Madrid. V Superpohári však pred týždňom nestačil na Athletic Bilbao.

Tridsaťročný stredopoliar Casanova na svoj gól zrejme len tak nezabudne. Góly nie sú jeho hlavnou doménou. V tomto ročníku strelil len druhý presný zásah, prvý dosiahol v lige.

Celkovo skóroval od roku 2017 len deväťkrát. V Alcoyane, ktoré si v minulej sezóne vybojovalo postup zo štvrtej najvyššej súťaže, pôsobí len prvú sezónu.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Copa del Rey»Real senzačne vypadol s treťoligistom, rozhodol Casanova