Connors má naučiť Šarapovovú, ako zdolať Serenu

Jimmy Connors patrí k najväčším tenisovým legendám.
Jimmy Connors patrí k najväčším tenisovým legendám. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|15. júl 2013 o 16:42

Maria Šarapovová chce byť opäť svetovou jednotkou. Pomôcť jej má k tomu Jimmy Connors.

BRATISLAVA. Maria Šarapovová je perfekcionistka. Druhé miesta ju nezajímajú a aj preto sa rozhodla pre zmenu trénera. Švéda Thomasa Högstedta, ktorý jej vlani pomohol k triumfu na Roland Garros, nahradila Jimmym Connorsom.

Ruská hráčka si sľubuje, že ju legendárny tenista, ktorý vyhral na okruhu ATP najviac turnajov, pripraví podobne, ako sa to podarilo Ivanovi Lendlovi v prípade Andyho Murrayho.

„S Jimmym sa poznáme pár rokov. Krátko mi pomáhal pred Australian Open 2008. Verím, že to bude fungovať aj teraz,“ napísala Šarapovová na svojom webe, ktorá bola naposledy svetovou jednotkou 22. augusta 2005.

„Som nadšený, že budem spolupracovať so štvornásobnou grandslamovou víťazkou. Cieľom je toto číslo zvýšiť,“ reagoval na Twitteri šesťdesiatročný Američan.

Šarapovová si sľubuje od spolupráce návrat na post svetovej jednotky a takisto recept na zdolanie najväčšej rivalky Sereny Williamsovej. So svetovou jednotkou vyhrala zo šestnástich zápasov len dva, z toho posledný pred deviatimi rokmi.

Američanka ju zdolala aj vo finále posledného Roland Garros. Vlani ju dokonale prevýšila v olympijskom finále, ktoré ovládla po výsledku 6:0, 6:1.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Connors má naučiť Šarapovovú, ako zdolať Serenu