Čo je za najväčším obratom všetkých čias? Sporné penalty a potlačené egá

Brankár Paríža Saint Germain Kevin Trapp inkasuje gól z pokutového kopu Lionela Messiho.
Brankár Paríža Saint Germain Kevin Trapp inkasuje gól z pokutového kopu Lionela Messiho. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|9. mar 2017 o 06:48

Osem dôvodov, prečo sa Barcelone podaril najväčší obrat v dejinách futbalovej Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Futbalisti Barcelony síce prehrali v úvodnom zápase osemfinále Ligy majstrov s Parížom St. Germain 0:4, ale v odvete vďaka senzačnému záveru vyhrali 6:1 a v zdanlivo beznádejnej situácii si vybojovali postup do štvrťfinále. Tu je osem dôvodov, prečo sa im to podarilo.

1. Potlačili egá, zmenili prístup

Bol to úplne iný tím ako ten, ktorý pred troma týždňami v Paríži v prvom súboji osemfinále Ligy majstrov ležérnym prístupom nezvládol zápas. Najmä frustrovaný líder tímu Lionel Messi vtedy súboj odchodil s nosom hore.

V odvete aj najväčšie hviezdy Barcelony potlačili svoje egá a od prvej sekundy duelu dreli pre tím ako možno nikdy predtým. Išli na hranicu vlastných síl.

Predovšetkým Neymar predviedol nevídaný výkon. Nešlo len o futbalové umenie, ale aj o príkladné sebaobetovanie, nasadenie a odhodlanie urobiť všetko pre zázračný obrat.

Jediné, čo výkon Barcelony znižuje, boli často teatrálne pády Neymara a Suáreza. Obaja to preháňali, skúšali to na rozhodcu takmer pri každom súboji.

2. Viera vo vlastné schopnosti

Katalánci išli do absolútneho rizika, nasadili drvivé napádanie a neustále verili vo vlastné sily. Predviedli niečo, na čo sa dlhé roky bude spomínať.

„Viera celého tímu bola kľúčom. Nikto neprestával veriť. A to napriek tomu, že sme na strelenie troch gólov mali päť minút,“ jasal tréner Barcelony Luis Enrique do mikrofónov Bein Sports.

Zápas Barcelony a Paríž Saint Germain priniesol historický obrat. Pozrite si, ako vyzeral: fotogaléria

8.6.2017

Minulý týždeň ohlásil, že po sezóne v Barcelone končí. Odvtedy sa mu vraj uľavilo.

„Prekonali sme traumu, ktorú sme prežili na deň svätého Valentína v Paríži, pretože v odvete sme naozaj nemali čo stratiť. Urobili sme taktické zmeny, prebudili sme v sebe túžbu, riskovali sme. Skutočne sme chceli všetko alebo nič. A stálo to zato,“ tvrdil Enrique.

3. Inšpirácia v Super Bowle

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Čo je za najväčším obratom všetkých čias? Sporné penalty a potlačené egá