Čisté konto brankára Neuera zrušil spoluhráč

v akcii Marek Hamšík (vpravo).
v akcii Marek Hamšík (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Ladislav Harsányi|19. okt 2011 o 16:27

Po devätnástich hodinách a siedmich minútach strávených na ihrisku dostal brankár Bayernu Manuel Neuer gól. Z kopačky spoluhráča.

BRATISLAVA. Až po dvoch mesiacoch a desiatich dňoch musel vyťahovať loptu z vlastnej siete, aj to pričinením spoluhráča.

Manuel Neuer si čisté konto v bránke udržal 1147 minút, alebo, ak chcete, devätnásť hodín a sedem minút. Gól z kategórie nešťastných prišiel v 39. minúte zápasu Ligy majstrov medzi SSC Neapol a Bayernom Mníchov. Centrovanú loptu Christiana Maggia si vrazil do siete po šmýkačke stopér Bayernu Holger Badstuber.

„Nie, gól neznamená vykúpenie. Pre mňa to nebolo dôležité. Dôležité bolo, aby sme v Neapole vyhrali. Ak by sa tak stalo, všetci by sme sa usmievali. Ak vediete 1:0 a skončí sa to 1:1, pekné to nie je,“ citovali nemecké médiá brankára Neuera.


Frenetická atmosféra

Na vypredanom štadióne San Paolo vytvorilo 60-­tisíc divákov ohlušujúcu atmosféru.

„Je neuveriteľné, že som sa po dvadsiatich rokoch vrátil do Neapola s Bayernom. Obecenstvo sa vôbec nezmenilo, je rovnako výnimočné ako v roku 1989,“ chválil po zápase fanúšikov tréner Mníchovčanov Jupp Heynckes. Vtedy podľahol jeho tím v Pohári UEFA Maradonovi a spol. 0:2.

S bodom tentoraz nebol Heynckes nespokojný, hoci jeho zverenci neboli ďaleko od výhry. „Preboha, naši hráči sú tiež ľudia, môžu urobiť chyby,“ komentoval tréner Bavorov inkasovaný gól a zahodenú jedenástku.

Jedenástka zahodená i odoprená

Brankár Morgan de Sanctis si vybral správny kút bránky a Gomezovu jedenástku chytil. „Zapamätal som si, na ktorú stranu ju kopal naposledy. Teraz som sa hodil na opačnú,“ prezradil de Sanctis svoju taktiku v rozhovore pre televízny kanál Sky Sport Italia.

Pred penaltou ktosi z hľadiska namieril na Maria Gomeza laserový lúč, no útočník sa na to nevyhovára. „Laser za to nemohol. Sám si za to môžem. Pred strelou som zmenil rozhodnutie, kam loptu kopnem, a to sa nemá,“ vyjadril sa v rozhovore pre webstránku sport1.de.

Treba však dodať, že jedenástka bola nariadená veľmi prísne – za nastrelenú ruku. Na opačnej strane si rozhodcovia nevšimli, že hlavičku Mareka Hamšíka zblokovala ruka Bastiana Schweinsteigera a odopreli tak Neapolu pokutový kop. Domáci však boli aj vzhľadom na silu a formu Bayernu vďační aj za bod.

Hostia viedli už po necelých sto sekundách hry, keď Kroos využil hrubú chybu v defenzíve Neapola. Bayernu však dvesté víťazstvo v európskom pohári napokon ušlo.

Oba tímy zostali po vzájomnom súboji v A–skupine nezdolané. Vedie ju mníchovský Bayern so ziskom siedmich bodov, Neapolčania majú o dva body menej. Manchester City po víťazstve nad Villarrealom stráca na Neapol bod.

V najbližšom kole sa 2. novembra stretnú tie isté dvojice len s tým rozdielom, že si vymenia výhodu domáceho prostredia. V skupine smrti to môže byť ešte veľmi zaujímavé.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Čisté konto brankára Neuera zrušil spoluhráč