Čiernik v premiére s bodom, Washington krok od vypadnutia

TASR|19. apr 2003 o 11:02

New York 19. apríla (TASR) - V dvoch zápasoch 1. kola play off NHL sa v noci na sobotu predstavili traja slovenskí hokejisti, ale asistencie Pavla Demitru ...

New York 19. apríla (TASR) - V dvoch zápasoch 1. kola play off NHL sa v noci na sobotu predstavili traja slovenskí hokejisti, ale asistencie Pavla Demitru a Ivana Čiernika ich tímom k úspechu nepomohli.

Tampa Bay po tretí raz za sebou zdolala Washington (2:1), ako prvý tím v tejto sérii dokázala využiť výhodu vlastného ľadu a po troch víťazstvách vedie v sérii 3:2. Opäť zažiaril najproduktívnejší hráč bleskov Matin St. Louis, ktorý strelil víťazný gól a asistoval pri zásahu Václava Prospala. Hráči Tampy v úvodnej tretine vystrelili iba trikrát, ale presadili sa v štvorminútovej presilovke za faul vysokou hokejkou brankára Olafa Kölziga na Vincenta Lecavaliera. Gólman domácich Nikolaj Chabibulin z 23 striel Capitals nestačil iba na jednu od Michaela Nylandera, pri ktorej asistoval Ivan Čiernik. Jedenásty Slovák v tohtoročnom play off si počas ôsmich minút na ľade okrem asistencie pripísal aj plusový bod. Peter Bondra vyšiel naprázdno, zaznamenal dve strely a jeden mínusový bod. "Samozrejme, že teraz máme mierne navrch," povedal St. Louis. "Musíme sa však rýchlo upokojiť, pretože nedeľa je tu o chvíľu. Dosiahli sme dôležité víťazstvo, ale najdôležitejší zápas nás ešte len čaká."

Po prvý raz v tohtoročnom play off hráči Vancouveru skórovali viac ako dvakrát a po výhre nad St. Louis 5:3 znížili stav v sérii na 2:3. K víťazstvu prispelo najmä útočné trio Canucks Markus Näslund, Brendan Morrison, Todd Bertuzzi. Táto formácia v základnej časti dosiahla spolu 119 gólov a 153 asistencíi, ale v úvodných štyroch zápasoch série skórovala iba raz a pripísala si tri asistencie. "Konečne sme sa presadili v útoku," povedal Bertuzzi. "Doteraz to tam nechcelo spadnúť, ale do šancí sme sa dostávali. Takže bolo otázkou času, kedy to výjde." Pavol Demitra zaznamenal svoju štvrtú asistenciu v play off.

TAMPA BAY - WASHINGTON 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Góly: 14. Prospal (St. Louis, Boyle), 52. St. Louis (Neckář, Lecavalier) - 38. Nylander (Jágr, ČIERNIK). Strely na bránku: 22:23. Brankári: Chabibulin - Kölzig. 21.324 divákov. Stav série: 3:2.

VANCOUVER - ST. LOUIS 5:3 (1:0, 3:1, 1:2)

Góly: 3. Sopel, 29. Bertuzzi (Cooke, Reid), 37. Morrison (Malík, Öhlund), 39. Näslund (Sopel, Jovanovski), 60. Salo (Baron, Čubarov) - 28. Nash (Johnson), 48. Stillman (Weight, DEMITRA), 60. Ručinský (Weight, Tkachuk). Strely na bránku: 35:32. Brankári: Cloutier - Osgood. 18.514 divákov. Stav série: 2:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Čiernik v premiére s bodom, Washington krok od vypadnutia