Cibulková: Wimbledon si užívam ako nikdy doteraz

Forhend je najlepším úderom Dominiky Cibulkovej.
Forhend je najlepším úderom Dominiky Cibulkovej. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|24. jún 2011 o 08:00

Slovenská tenistka si postupom do 3. kola Wimbledonu vyrovnala svoje tamojšie maximum.

LONDÝN, BRATISLAVA. Víťazstvom v 2. kole Wimbledonu potešila Dominika Cibulková aj Jaroslava Karasa z Kopčian na Záhorí. Práve v jeho záhrade, na kurte s prírodnou trávou, sa slovenská tenistka pripravovala na grandslamový turnaj. Sľúbila mu, že ak by sa vo Wimbledone prebojovala do semifinále, okamžite by letel za ňou do Londýna.

Najviac bodov z forhendu

„Semifinále je ešte ďaleko. Musela by som vyhrať aj ďalšie tri zápasy. Ale ak budem hrať tak dobre ako doteraz, tak to nie je nereálne,“ vravela vo štvrtok do telefónu Cibulková.

Po vydretej výhre v stredajšom 1. kole s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou (91. vo WTA) 3:6, 6:3, 8:6 si na druhý deň bez problémov poradila so Slovinkou Polonou Hercogovou (59.) 6:1, 6:2. Zápas trval iba 65 minút.

„Nastúpila som v tempe z predchádzajúceho stretnutia. Dobre som servovala a hrala rýchlo,“ priblížila duel 24. tenistka rebríčka WTA. „Najviac fiftínov som získavala forhendom. Už sa neviem dočkať ďalšieho zápasu.“

Okolo má štyroch mužov

Cibulková si postupom do 3. kola vyrovnala maximum z rokov 2009 a 2010, teraz chce ísť ďalej. Narazí na Nemku Juliu Georgesovú (16.), s ktorou sa zatiaľ na turnajoch nestretla.

Včera si zahrala aj štvorhru po boku Češky Petry Kvitovej, ale do ďalšej rundy sa nedostali.

„Užívam si Wimbledon tak ako nikdy doteraz,“ povedala Dominika. „Prenajali sme si dom s veľkou záhradou päť minút od tenisového areálu, cítim sa tu ako doma. Okrem trénera Željka Krajana a kondičného Dejana Vojnoviča je tu so mnou aj fyzioterapeut Zdenko Ďuriš a môj priateľ. Dúfam, že vydržím v turnaji až do budúceho týždňa.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: Wimbledon si užívam ako nikdy doteraz