Cibulková: Reprezentantov by si mali viac vážiť

Dominika Cibulková sa v tejto sezóne zameriava na individuálnu kariéru. Po turnaji v Kuala Lumpure má už 24 víťazných zápasov, najviac zo všetkých  hráčok na okruhu WTA.
Dominika Cibulková sa v tejto sezóne zameriava na individuálnu kariéru. Po turnaji v Kuala Lumpure má už 24 víťazných zápasov, najviac zo všetkých hráčok na okruhu WTA. (Autor: TASR/AP)
Ondrej Gajdoš|22. apr 2014 o 17:52

Svetová desiatka Dominika Cibulková hrala minulý týždeň v Kuala Lumpure už vo svojom treťom tohtoročnom finále.

Dominika Cibulková sa budúci rok rozhodne o návrate do fedcupového tímu podľa okolností.

Po skončení turnaja v Malajzii ste sa náhle odhlásili z turnaja v Stuttgarte. Čo vás trápi?

"Nie je to nič vážne. S trénerom Matejom Liptákom sme sa rozprávali, že po finále by bolo ťažké ísť z tvrdého povrchu rovno na antuku. Dohodli sme sa, že nebudem riskovať zranenie, takže rozhodnutie nejsť do Nemecka je skôr preventívneho charakteru. Pravdupovediac, Stuttgart mi v minulosti príliš nesedel, ešte som tam nevyhrala ani zápas."

Aký je program na najbližšie dni?

"Dám si jeden - dva dni voľna a postupne začnem na Slovane trénovať na antukových dvorcoch. Do najbližšieho turnaja v Madride mi zostáva dvanásť dní. Potom mám v pláne Rím a grandslamový Roland Garros v Paríži."

Odriekli ste účasť na fedcupovom zápase v Kanade, dali ste prednosť vystúpeniu v Kuala Lumpure. Splnil turnaj vaše očakávania?

"Zaiste áno. Vybojovala som ďalšie finále a 185 bodov do rebríčka nenájdem len tak hocikde na zemi. Pred turnajom by som finále brala všetkými desiatimi, hoci teraz ma trochu mrzí prehra s Vekičovou. Bol to vyrovnaný zápas, mladá Chorvátka hrala veľmi dobre. V tajbrejku rozhodujúceho tretieho setu to bolo možno aj o šťastí. V každom prípade som s hrou a výsledkami v Malajzii veľmi spokojná."

Sledovali ste na diaľku vystúpenie slovenského tímu v baráži o účasť vo svetovej skupine?

"Písala som si s Janette Husárovou, dievčatá som povzbudzovala, ale s trénerom Liptákom, ktorý je aj kapitánom tímu, sme zápas ešte nerozoberali."

Po prehre a vypadnutí Slovenska do druhej svetovej osmičky tímov sa ozývajú hlasy za odvolanie Mateja Liptáka z funkcie kapitána. Ste za to, aby zostal, či aby skončil?

"Je to na jeho rozhodnutí. Či chce ďalej robiť kapitána, alebo nie."

Predsa len, ste hráčkou tímu a on je aj vaším osobným trénerom. Keby sa vás spýtal na vaše stanovisko, aké by bolo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: Reprezentantov by si mali viac vážiť