Cibulková preletela tisícky kilometrov, aby sa vyhla pokute

Dominika Cibulková si lieči ľavú nohu, v marci má v pláne turnaje v Amerike a v apríli chce hrať v Pohári federácie proti Švédsku.
Dominika Cibulková si lieči ľavú nohu, v marci má v pláne turnaje v Amerike a v apríli chce hrať v Pohári federácie proti Švédsku. (Autor: SME – TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
Ondrej Gajdoš|17. feb 2015 o 23:09

Z turnaja v Antverpách sa vrátila so zranenou achilovkou, tento týždeň vynecháva Dubaj a na budúci týždeň aj turnaj v Dauhe.

O vašom zranení v Belgicku čosi napovedá výsledok štvrťfinálového súboja s neskoršou víťazkou turnaja Andreou Petkovicovou 6:7, 0:6. Čo sa vám stalo v druhom sete?

„Mala som bolesti achilovky, v druhom sete som už len krivkala na kurte. Bolesti sa ozvali na konci prvého setu, ale prepukli po tajbrejku, keď mi turnajová fyzioterapeutka zatejpovala nohu. Nechcela som vzdať, zápas som dohrala do konca. Škoda, lebo v prvých dvoch zápasoch som cítila dobrú formu.“

Achilovka vás trápila už vlani na jeseň, keď ste odstúpili z turnaja v čínskom Wu-chane. Opakuje sa vám to?

„Áno, ide o chronické zranenie. Prvý raz sa mi ozvalo asi pred troma rokmi. Mám tam malý výrastok, ktorý mi pri zápale tlačí na achilovku a pri pohybe spôsobuje bolesť. Ide o ľavú, odrazovú nohu pri servise. Na športovej klinike v Antverpách mi urobili vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Bolo vidieť zápal. Kým je tam výrastok, stále existuje riziko, že sa to môže opakovať. Zatiaľ s tým fungujem, ale lekári mi navrhli, aby som si ho dala artroskopicky odstrániť. V tom prípade by som tri mesiace nehrala turnaje. Budem to zvažovať.“

Liečite sa doma v Bratislave. Kedy sa vrátite na dvorce?

„V pondelok som dostala prvú plazmovú injekciu, čakajú ma ešte ďalšie tri. Beriem protizápalové lieky, chodím na infúzie. Po desiatich dňoch by som mala začať s tréningom, aby som stihla turnaje v Indian Wells a Miami.“

V nedeľu ste boli na otočku v Dubaji, aby vás skontroloval turnajový lekár. Nemohli ste tam e-mailom poslať nález od lekára v Antverpách?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková preletela tisícky kilometrov, aby sa vyhla pokute