Eriksen skolaboval a oživovali ho štvrťhodinu na ihrisku. Prosil hráčov, aby dohrali

Christian Eriksen.
Christian Eriksen. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|12. jún 2021 o 18:54 (aktualizované 12. jún 2021 o 20:45)

Zápas EURO 2020 prerušili, po dohode oboch tímov sa zápas dohral.

KODAŇ. Blížil sa koniec prvého polčasu zápasu EURO 2020 medzi Dánskom s Fínskom. Neďaleko lopty si kamery všimli ležať hviezdu dánskeho tímu Christiana Eriksena.

Kapitán talianskeho Interu Miláno a spoluhráč slovenského futbalistu Milana Škriniara však spadol na trávnik bez cudzieho zavinenia.

Spoluhráči k nemu pribehli, no 29-ročný Dán nereagoval ani po príchode zdravotnej služby. Na ihrisku sa začal boj o jeho život.

Hráči, lavičky aj zaplnené tribúny na Parken Stadium v Kodani sa začali za dánskeho futbalistu modliť, na ihrisko prišla aj hráčova manželka, ktorú utešovali kapitán Simon Kjaer i brankár Kasper Schmeichel.

Záchranári ho oživovali na ihrisku a približne po pätnástich minútach ho odniesli mimo hracej plochy a transportovali do nemocnice.

Dáni okolo Eriksena vytvorili hradbu, po jeho odvoze zamierili do šatne rovnako ako fínski hráči a rozhodcovia.

Fanúšikovia ostali počas prerušenia v hľadisku dánskeho štadióna. Počas čakania na verdikt Fíni skandovali Christian, Dáni im odpovedali Eriksen. 

Zdravotný stav Eriksena zatiaľ nie je oficiálne známy, no už podľa najnovších fotografií bolo známe, že sa ho podarilo oživiť. 

Podľa UEFA i Dánskej futbalovej asociácie je hráč v stabilizovanom stave a komunikuje.

Zápas prerušili s informáciou, že o pokračovaní zápasu sa dohodnú delegáti a aktéri stretnutia.

Podľa mediálnych informácií mal Eriksen mať videohovor so svojimi spoluhráčmi a sám ich mal požiadať, aby v zápase pokračovali.

Krátko po ôsmej večer UEFA zverejnila informáciu, že sa oba tímy dohodli na dohraní zápasu ešte v sobotu večer od 20:30 hod. 

Zápas sa reštartoval v 41. minúte. Po dohraní prvého polčasu nasledovala päťminútová prestávka. Namiesto Eriksena poslal tréner na ihrisko Mathiasa Jensena.

Viac o EURO 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Eriksen skolaboval a oživovali ho štvrťhodinu na ihrisku. Prosil hráčov, aby dohrali