Kedysi získaval medaily, teraz zrejme Frooma nenominujú na olympiádu

Chris Froome.
Chris Froome. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. apr 2021 o 20:00

Štyrikrát vyhral Tour de France.

BRATISLAVA. Britský cyklista Christopher Froome má síce na konte 46 víťazstiev v profipelotóne vrátane štyroch triumfov na Tour de France, ale jeho súčasná forma je žalostná a nedáva mu veľa šancí predstaviť sa na olympijských hrách v Tokiu.

Tréner cyklistov Veľkej Británie Matt Brammeier aj samotný 35-ročný jazdec pripustili, že bude mať čo robiť, aby sa dostal do štvorčlenného výberu pre OH v Tokiu.

Najmä keď má zdatných konkurentov - Gerainta Thomasa, Adama a Simona Yatesovcov, Taa Geoghegana Harta, Hugha Carthyho, Luka Rowea, Alexa Dowsetta a Toma Pidcocka. Finálna štvorica musí byť známa 18. mája.

Froome tento týždeň súťaží na pretekoch Okolo Romandie, v úvodnom prológu skončil až na 130. mieste iba sekundu pred Jurajom Saganom.

"Chris je ešte veľmi ďaleko od toho, čo chce. Potrebuje najmä nabrať rýchlosť, aby sa dostal na niekdajšiu úroveň a zabojoval o olympijské hry, “povedal Brammeier na webe cyclingnews.com.

"Máme štyri miesta a konkurencia je obrovská. Bohužiaľ, tak či tak to zatiaľ pre Chrisa nevyzerá dobre," doplnil Brammeier, ktorý bude spolu s ďalšími odborníkmi vyberať britských účastníkov OH v Tokiu v cestnej cyklistike.

Chris Froome je dvojnásobný bronzový medailista z časoviek na olympijských hrách. Rodák z kenského Nairobi bol tretí v jazde proti chronometru na OH 2012 v Londýne aj OH 2016 v Riu de Janeiro. Bronz má z rovnakej disciplíny aj z MS 2017 v nórskom Bergene.

Kedysi skvelý časovkár, výborný vrchár a sedemnásobný víťaz pretekov Grand Tour sa potýka s priemernosťou od chvíle, čo takmer tragicky spadol na tréningu počas pretekov Critérium du Dauphiné v roku 2019.

Nasledovalo dlhé zotavovanie sa z početných zranení, prestup z elitného tímu Sky, resp. Ineos do priemernej, ale ambicióznej stajne Israel Start-Up Nation. A odvtedy už len zatiaľ neúspešné hľadanie niekdajšej fazóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Kedysi získaval medaily, teraz zrejme Frooma nenominujú na olympiádu