09.12.2022 | Štvrťfinále
09.12.2022 | Štvrť.
2 - 1 pp
(0:0, 1:1)
Pokutové kopy
4:2

Nový chorvátsky zázrak a slzy Neymara. Na nezaplatenie! (ohlasy médií)

Neymar v slzách po prehre Brazílie s Chorvátskom v štvrťfinále MS v Katare.
Neymar v slzách po prehre Brazílie s Chorvátskom v štvrťfinále MS v Katare. (Autor: TASR)
Sportnet|9. dec 2022 o 20:45

Prečítajte si reakcie médií po prehre Brazílie s Chorvátskom vo štvrťfinále MS vo futbale 2022.

BRATISLAVA. Chorvátski futbalisti dokonali vo štvrťfinále MS vo futbale 2022 fantastický obrat. Brazíliu zdolali z pokutových kopov a postúpili medzi štvoricu najlepších tímov.

Jutarnji list: Bol to ďalší epochálny zápas kapitána Luka Modriča. Nezabudnuteľná hra a výkon, ktorý potešil futbalový svet. Pre Luku akoby sa zastavil čas a možno má najlepšie roky hry ešte len pred sebou. 

sportnet.hr: Nový chorvátsky zázrak. Brazília sa vracia domov a Chorvátsko postupuje do semifinále. 

Novi list: Chorvátsko opäť ukázalo, že má všetko potrebné na úspech na najväčšom fóre – kvalitu, odvahu a charakter! Bol to najvyspelejší zápas Chorvátska na tomto mundiale, pretože ukázalo obrovskú dávku nezlomnosti. Nikto sa nevzdával a odmena prišla v podobe remízy a napokon aj víťazstva po penaltovom rozstrele.

Večernji list: Noc pre históriu! Senzačné Chorvátsko po rozstrele vyradilo Brazíliu a postúpilo do semifinále! Fantastické Chorvátsko odohralo pamätný zápas a porazilo mocnú Brazíliu! Poďme do semifinále!

Chorvátski reprezentanti sa tešia po strelenom góle v zápase Chorvátsko - Brazília vo štvrťfinále MS vo futbale 2022.
Chorvátski reprezentanti sa tešia po strelenom góle v zápase Chorvátsko - Brazília vo štvrťfinále MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)

24sata.hr: Neymar v slzách po zápase s Chorvátskom: Na nezaplatenie! Po tom, čo Marquinhos nepremenil, sa mohla začať veľká oslava chorvátskeho národného tímu. Úplne zaslúžene. A na druhej strane – zúfalstvo, smútok a slzy.

Marca: Majstrovstvá sveta vybuchli: superfavorit ide domov. Chorváti prežili skvelý gól Neymara v predĺžení a odomkli si semifinále na penalty.

Globo: Brazília prehrala s Chorvátskom na penalty, udržala pri živote európsky prízrak a lúči sa s majstrovstvami sveta.Od víťazstva v roku 2002 tím vždy padol vo štvrťfinále, keď čelil Európanom.

Gazzetta de la Italia: Šok pre Brazíliu – ide sa na penalty. Chorvátsko? Aký to výkon: comeback a semifinále.

Le Figaro: Chorvátsko zlomilo sny Brazílie a ide do semifinále. Vicemajstri sveta z roku 2018 Chorváti vo štvrťfinále vyradili na penalty všemocné Seleçao.

VIDEO: Marquinhos nedal rozhodujúcu penaltu v zápase Chorvátsko - Brazília

ESPN: Chorvátsko ohromilo Brazíliu. Fanúšikovia v žltých dresoch zostali ako obarení. 

BBC: Keď lopta trafila pravú žrď a odrazila sa preč, chorvátsky tím sa rozbehol oslavovať so svojim brankárom. Sen Brazílie o šiestom triumfe sa skončil. 

goal.com: Brazília narazila na tvrdohlavých Chorvátov. Neymar, Antony a Rodrygo skončili v slzách. 

Die Welt: Neymarov sen o titule majstra sveta sa rozplynul. Brazílska superstar nekontrolovateľne plakala. 

sport.cz: Chorvátsko nezdolalo dnešného súpera po 90 minútach ani na piaty pokus, ale po rokoch 1998 a 2018 zvládlo aj tretí štvrťfinálový zápas na MS. Brazília končí v rovnakej fáze ako na minuloročnom šampionáte v Rusku. 

idnes.cz: Senzačný náraz favorita, prekliatie trvá. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Nový chorvátsky zázrak a slzy Neymara. Na nezaplatenie! (ohlasy médií)