Chmeliar: Prioritami ostávajú Liga majstrov a SEHA liga

Alexander Radčenko (vpravo) bude v Tatrane pôsobiť v pozícii hrajúceho asistenta trénera.
Alexander Radčenko (vpravo) bude v Tatrane pôsobiť v pozícii hrajúceho asistenta trénera. (Autor: TASR)
Ján Leško|3. júl 2019 o 18:24

V extralige bude hrať Tatran s osvedčeným modelom.

PREŠOV. Už o niekoľko dní rozbehnú muži pätnásťnásobného slovenského hádzanárskeho majstra prípravu na sezónu 2019/2020.

Tá začne budúcotýždňovým domácim prípravným blokom.

Tatran Prešov bude v nasledujúcom ročníku štartovať v skupine C Ligy majstrov, ako pravidelný účastník od jej vzniku deviaty raz v nadnárodnej SEHA lige a samozrejme vo vrcholných slovenských súťažiach, v extralige, v Slovenskom pohári a tiež v Česko-Slovenskom pohári.

Klubové priority už naznačujeme v poradí súťaží.

Cieľom v LM je postup zo skupiny

Súpermi slovenského majstra v C skupine Ligy majstrov sú švédsky Sävefof, fínsky Riihimäen Cocks, španielsky vicemajster Bidasoa Irun, portugalský Sporting Lisabon a macedónsky Rabotnik Bitola.

„Veľmi vyrovnaná skupina, v ktorej môže každý s každým vyhrať, ale rovnako aj prehrať,“ mienil majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar.

„Je v nej švédsky či fínsky majster, ostatní vicemajstri svojich krajín. Nováčikom napríklad Bitola zo Severného Macedónska, z ktorej vzišiel ostatný víťaz Ligy majstrov Vardar Skopje. Takže, Tatran v takejto spoločnosti môže skončiť prvý, ale trebárs aj posledný. V minulom roku sme boli nasadení zo šiesteho koša, teraz z druhého. Avšak v predošlej edícii LM Sporting Lisabon, tiež zo šiesteho koša, sa prebojoval do osemfinále LM. Čiže, nie je až také podstatné to, z akého koša, ale akými výkonmi a výsledkami sa klub v tejto elitnej súťaži prezentuje,“ povedal Chmeliar.

Jednoznačným cieľom Tatrana v LM bude postup z C skupiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chmeliar: Prioritami ostávajú Liga majstrov a SEHA liga