Chmelár vylúčil, aby opätovne kandidoval za šéfa Slovenského olympijského výboru

František Chmelár.
František Chmelár. (Autor: TASR)
TASR|12. okt 2016 o 16:22

O novom šéfovi SOV sa rozhodne v druhej polovici novembra.

BRATISLAVA. Činnosť Výkonného výboru Slovenského olympijského výboru (SOV) sa v jeho aktuálnom zložení chýli ku koncu.

V stredu sa VV SOV zišiel predposlednýkrát, pred novembrovými voľbami je na programe už len záverečné stretnutie najvyšších olympijských funkcionárov a to 11. novembra.

Súčasný prezident SOV František Chmelár pred novinármi v stredu opäť zopakoval, že neplánuje ďalšiu kandidatúru na post šéfa SOV. N

ový prezident vzíde z volieb, ktoré sa uskutočnia 26. novembra v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton. Voliť sa bude aj nový výkonný výbor, ako aj obsadenie ďalších funkcií - prezident dozornej rady, členovia dozornej rady a premiérovo aj post ombudsmana.

Na zasadnutí sa schváli aj prijatie piatich nových olympijských športov do rodiny SOV - športové lezenie, skateboarding, bejzbal/softbal, karate a surfing.

Šéf SOV informoval aj o pripravovanom olympijskom galavečeri, ktorý sa uskutoční 28. októbra v športovom rezorte x-bionic sphere v Čilistove.

"SOV organizuje toto podujatie ako vďaku za vcelku úspešné pôsobenie slovenských športovcov na OH v Riu. Pozvaní budú všetci, celá výprava, ako aj všetci olympijskí medailisti v doterajšej ére samostatného Slovenska," prezradil Chmelár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Chmelár vylúčil, aby opätovne kandidoval za šéfa Slovenského olympijského výboru