Chicago prehralo súboj najlepších v poslednej päťminútovke

Paul Stastny z Colorada pred zápasom s Dallasom.
Paul Stastny z Colorada pred zápasom s Dallasom. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. mar 2013 o 06:56

San Jose vydolovalo v Edmontone výhru 4:3 po nájazdoch.

NEW YORK. Ani jeden slovenský hokejista sa neobjavil na ľade v stredajšej päťzápasovej porcii zámorskej NHL.

V ostrosledovanom šlágri dvoch najlepších celkov aktuálnej sezóny vyhral druhý tím Západnej konferencie Anaheim nad jej lídrom Chicagom 4:2. V drese hostí sa pre zranenie v hornej časti tela neobjavil slovenský útočník Marián Hossa. Tretí najproduktívnejší hráč Blackhawks nedohral predchádzajúci duel v Colorade a stále nie je úplne fit.

Chicago ešte necelých šesť minút pred koncom zápasu viedlo 2:1, ale Anaheim odpovedal zdrvujúcim trojgólovým záverom.

Víťazný zásah si pripísal v 56. minúte už 42-ročný fínsky veterán Teemu Selänne, ktorému mohutne aplauzovala najvyššia návšteva v histórii haly Honda Center. Anaheim tak predĺžil rekordnú sériu domácich triumfov na trinásť zápasov a na svojho súpera stráca v tabuľke už iba tri body a má zápas k dobru.

"Toto víťazstvo pre nás znamená veľa, v tejto sezóne môžeme zdolávať každého," tešil sa strelec jedného z gólov domácich Bobby Ryan.

Iba miesto na tribúne zostalo tentoraz pre slovenského centra Michala Handzuša, ktorého San Jose vyhralo na ľade Edmontonu 4:3 po nájazdoch. Hviezdou duelu bol Logan Couture, ktorý sa strelecky presadil dvakrát v riadnom čase a pridal aj gól v nájazdoch. Hostia zmazali v tretej tretine dvojgólové manko a napokon prelomili sériu dvoch prehier za sebou.

"Každý večer je to poriadny boj. Potrebujeme každý bod a získavať ich nie je ľahké, všetky tímy v tejto konferencii sú silné" povedal Couture.

Negatívnu päťzápasovú šnúru prehier nechali za sebou hráči Toronta triumfom 4:2 nad Tampou Bay, pod ktorý sa tromi gólovými prihrávkami podpísal Nazem Kadri. Jeho spoluhráč Joffrey Lupul pridal presný zásah a asistenciu, na druhej strane zaznamenal svoj premiérový gól v NHL český obranca Radko Gudas.

Napriek výraznej streleckej prevahe prehral doma Detroit 2:4 s Minnesotou, ktorá tak zaznamenala svoj štvrtý plný bodový zápis za sebou. Svoj tím výrazne podržal 36 úspešnými zákrokmi gólman hostí Nicklas Bäckström, dva góly si pripísal Devin Setoguchi. Detroit prestrieľal súpera v pomere 38:19.

Ani gól a dve asistencie českej hviezdy Jaromíra Jágra nestačili na bodový zisk Dallasu, ktorý na ľade Colorada prehral 3:4. Domáci prehrávali 0:2 i 2:3, no v 57. minúte rozhodol o ich triumfe dvojbodový Chuck Kobasew. K ukončeniu série štyroch prehier pomohol 29 zákrokmi aj brankár Semion Varlamov.

Výsledky:

Toronto - Tampa Bay 4:2 (1:0, 3:0, 0:2)

Góly: 7. Lupul (Kadri, Gunnarsson), 21. Phaneuf (Gunnarsson, Kadri), 27. Bozak (Kessel, Fraser), 28. Kuľomin (Kadri, Lupul) - 48. Gudas (Labrie, Crombeen), 58. Conacher (Johnson, St. Louis)

Detroit - Minnesota 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

Góly: 30. Nyquist, 60. D. Miller (Tootoo) - 3. Setoguchi (Cullen, Bouchard), 24. Brodziak (Spurgeon, Suter), 31. M. Koivu (C. Coyle, Parise), 38. Setoguchi (Heatley, Bouchard)

Colorado - Dallas 4:3 (0:2, 2:1, 2:0)

Góly: 29. Olver (Bordeleau, Kobasew), 34. Landeskog, 47. O´Reilly (Olver, Hejda), 57. Kobasew (Hunwick, Olver) - 13. Jágr (Fiddler), 17. Daley (Jágr, Goligoski), 36. Whitney (Jágr, Eakin)

Edmonton - San Jose 3:4 po sam. nájazdoch (1:1, 1:0, 1:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 11. Gagner (Jakupov, Whitney), 33. Horcoff (Schultz, Petrell), 45. Jones - 15. Couture (Havlát), 47. Couture (Thornton), 50. Wingels (Galiardi), rozhodujúci sam. nájazd: D. Boyle

Anaheim - Chicago 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)

Góly: 2. Holland (Sbisa, Winnik), 55. Ryan (Getzlaf, Palmieri), 56. Selänne (Getzlaf), 60. Souray (Hiller) - 4. Toews, 32. Leddy (Kane, Saad)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago prehralo súboj najlepších v poslednej päťminútovke