Chcela obhájiť dvanáste miesto, slovenská cyklistka napokon v Kyjeve triumfovala

SITA|29. máj 2017 o 14:27

Alžbeta Pavlendová si do rebríčka UCI zapísala štyridsať bodov.

KYJEV. Slovenská reprezentantka Alžbeta Pavlendová sa stala víťazkou cyklistických pretekov Horizon Park Woman Challenge na Ukrajine. Najlepšia slovenská dráhová cyklistka sa tentoraz presadila na jednodňovom podujatí na ceste s dĺžkou 76,1 kilometra a štartom a cieľom v Kyjeve.

Dvadsaťsedemročná Pavlendová v závere prešprintovala súperky z osemčlenného úniku a dosiahla víťazný čas 2:01:26 h. Za triumf v pretekoch kategórie 1.2 získala 40 bodov do rebríčka UCI. Zvíťazila pred Bieloruskou Taisou Naskovičovou a Ukrajinkou Marinou Ivaňukovou.

Do prvej desiatky sa zmestila ešte jedna Slovenka - Monika Kadlecová skončila ôsma.

Chcela som minimálne obhájiť minuloročné dvanáste miesto a vyšlo z toho víťazstvo. Rodilo sa však ťažko. S Monikou Kadlecovou sme vhupli do úniku, ktorý napokon vydržal až do cieľa.


Alžbeta Pavlendová, slovenská cyklistka

"Som neskutočne rada, šťastná a ďakujem Bohu za tento jedinečný a skvelý pocit. Nový reprezentačný tréner mi prehovoril do duše, že kvôli mne sa ide na Ukrajinu, tak musím zájsť," uviedla Alžbeta Pavlendová v tlačovej správe Slovenského zväzu cyklistiky.

"Chcela som minimálne obhájiť minuloročné dvanáste miesto a vyšlo z toho víťazstvo. Rodilo sa však ťažko. S Monikou Kadlecovou sme vhupli do úniku, ktorý napokon vydržal až do cieľa. Moja vďaka patrí aj trénerovi Peťovi Bačíkovi, ktorý sa o mňa stará už osem rokov," pokračovala.

"Ďakujem aj celej zostave na čele s Erikom Točekom, Maťom Jančurom a babám Monike Kadlecovej, Radke Rabatinovej a Maťke Šefčíkovej," dodala Pavlendová.

Reprezentačný tréner slovenských cyklistiek Erik Toček preteky na Ukrajine zhodnotil takto: "Baby v úniku, medzi nimi aj dve naše, Pavlendová a Kadlecová, si postupne vypracovali náskok 1:30 minúty a ten udržiavali dobrou spoluprácou aj v poslednom okruhu. Keďže v úniku mali zastúpenie všetky silné tímy, v pelotóne sa neťahalo a únik tak napokon došiel až do špurtu. Tam pekne zapracovala Monika a Betka si prišla po parádne víťazstvo."

Horizon Park Women Challenge - (76,1 km):

1.Alžbeta PavlendováSR2:01:26 h
2.Taisa NaskovičováBielorusko+ 0 s
3.Marina IvaňukováUkrajina+ 0 s
8.Monika KadlecováSR+ 0 s
48.Radka RabatinováSR+ 2:06 min
.Martina ŠefčíkováSRnedokončila

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Chcela obhájiť dvanáste miesto, slovenská cyklistka napokon v Kyjeve triumfovala