Chára vybojoval puk a Boston skóroval už v desiatej sekunde

Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist vyťahuje zo svojej siete puk po rýchlom góle Bostonu Bruins.
Brankár New Yorku Rangers Henrik Lundqvist vyťahuje zo svojej siete puk po rýchlom góle Bostonu Bruins. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|27. okt 2016 o 06:15

Asistenciu si pripísal aj obranca Edmontonu Oilers Andrej Sekera.

BRATISLAVA. Úvodné vhadzovanie získal súper. Lenže Zdeno Chára v strednom pásme vybojoval puk pre Davida Pastrňáka. Mladý český útočník si ho vymenil s Bradom Marchandom a otvoril skóre stretnutia. Už v desiatej sekunde.

Po štvrťhodine Boston skóroval znovu a po prvej tretine viedol 2:0.

Zvyšných štyridsať minút na ľade New Yorku Rangers však nezvládol. Ďalšie góly padali už len do jeho siete. Domáci výsledok otočili ešte v prostrednej časti hry.

Napokon triumfovali presvedčivo 5:2.

"Prvá polovica zápasu bola z našej strany dobrá, ale s toľkými následnými vylúčeniami sa nedá vyhrávať," kritizoval tréner Bruins Claude Julien.

V druhej tretine hral Boston v početnej nevýhode až štyrikrát.

Gól Davida Pastrňáka v desiatej sekunde zápasu, pri ktorom asistoval Zdeno Chára.

Zdeno Chára v siedmom zápase sezóny zaznamenal svoj tretí bod - za gól a dve asistencie. Na svojom konte má tiež päť plusových bodov.

Za Boston chytal nováčik

Významný podiel na víťazstve Rangers mal gólman Henrik Lundqvist. Kryl dvadsaťsedem z dvadsiatich deviatich striel súpera a zaznamenal 93,1-percentnú úspešnosť zákrokov. Rovnako ako v minulom súboji proti Arizone.

"Cítili sme, že to môžeme otočiť. Viackrát sme to v tomto ročníku už dokázali, takže nebol dôvod na paniku," vyhlásil po skončení duelu Lundqvist.

V bránke Bruins stál nováčik Zane McIntyre. V základnej zostave nastúpil v NHL prvýkrát vo svojej profesionálnej kariére. Pripísal si dvadsaťšesť zásahov.

Zane McIntyre čelí šanci Kevina Hayesa.
Zane McIntyre čelí šanci Kevina Hayesa. (Autor: TASR/AP)

Deň predtým ako striedajúci hráč zasiahol do duelu proti Minnesote (0:5). Zo sedemnástich streleckých pokusov Wild prešli za jeho chrbát dva puky.

Edmonton naďalej víťazí

O jednu prihrávku si svoje štatistiky obohatil aj obranca Edmontonu Andrej Sekera. Na rozdiel od Cháru však mal dôvod na radosť. Oilers zdolali Washington jasne 4:1 a pokračujú v skvelých výkonoch v tomto ročníku profiligy.

Vo svojom siedmom stretnutí dosiahli už šieste víťazstvo.

Sekera strávil na ľade suverénne najviac času zo všetkých hráčov tímu. Asistencia na zásah Milana Lučiča bola jeho treťou v sezóne.

NHL - streda:

NY Rangers - Boston 5:2 (0:2, 3:0, 2:0)

Góly: 30. R. Nash (Stepan, Vesey), 37. K. Hayes (Fast, McDonagh), 40. Pirri (J. T. Miller, Zibanejad), 43. Pirri (M. Staal, J. T. Miller), 43. Vesey (R. Nash, Stepan) - 1. Pastrňák (Marchand, Chára), 15. Czarnik (D. Krejčí)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 24:09 min, nevyslal žiadnu strelu na bránu, rozdal tri hity a do štatistik si pripísal jednu asistenciu/

NY Islanders - Montreal 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly: 36. J. Tavares, 55. D. Seidenberg (de Haan, R. Strome) - 24. P. Byron (B. Gallagher, Jemelin), 52. Danault (B. Flynn, S. Weber), 58. S. Weber (Petry, Pacioretty)

/Jaroslav Halák (Islanders) nechytal, prednosť dostal Thomas Greiss/

Nathan Beaulieu z Montrealu míňa puk pred bránou Thomasa Greissa, ktorý dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom.
Nathan Beaulieu z Montrealu míňa puk pred bránou Thomasa Greissa, ktorý dostal prednosť pred Jaroslavom Halákom. (Autor: TASR/AP)

Anaheim - Nashville 6:1 (1:0, 5:0, 0:1)

Góly: 3. N. Ritchie (Sgarbossa, Vermette), 25. Silfverberg (S. Theodore, Garbutt), 30. Silfverberg (S. Vatanen, C. Fowler), 36. C. Perry, 37. Cogliano, 40. Kesler (C. Fowler, S. Vatanen) - 48. Colin Wilson

Edmonton - Washington 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Góly: 28. B. Pouliot (Nugent-Hopkins), 38. B. Pouliot (Nugent-Hopkins, Klefbom), 42. Maroon (Puljujärvi, C. McDavid), 50. M. Lučič (A. Sekera, C. McDavid) - 41. Ovečkin (M. Niskanen, Burakovsky)

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 22:42 min, vyslal dve strely na bránu, rozdal dva hity a bodové konto si obohatil o jednu asistenciu/

Gól Milana Lučiča, ktorý tečoval strelu Andreja Sekeru od modrej čiary.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára vybojoval puk a Boston skóroval už v desiatej sekunde