Chára sa vrátil do zostavy Bostonu víťazne

Zdeno Chára v treťom zápase série s Montrealom.
Zdeno Chára v treťom zápase série s Montrealom. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|19. apr 2011 o 07:27

Hokejisti Detroitu vyhrali nad Phoenixom aj v treťom zápase série a sú jedno víťazstvo od postupu do druhého kola play off.

BRATISLAVA. Zdeno Chára sa vrátil do zostavy Bostonu víťazne. Kapitán Bruins chýbal v druhom zápase série s Montrealom kvôli tomu, že ho hospitalizovali pre dehydratáciu organizmu.

PLAY OFF, 1. kolo

po.jpg

Východná konferencia

  • Washington - NY Rangers (Gáborík)
  • Philadelphia (Meszároš) - Buffalo (Sekera)
  • Boston (Chára) - Montreal
  • Pittsburgh - Tampa Bay


Západná konferencia

  • Vancouver - Chicago (Hossa, Kopecký)
  • San Jose - Los Angeles (Handzuš)
  • Detroit (Tatar) - Phoenix
  • Anaheim (Višňovský) - Nashville
kompletný rozpis a výsledky zápasov play off NHL

Na ľade Canadiens však odohral 26 minút a asistenciou pomohol Bruins k výhre 4:2. Boston tak znížil stav série na 1:2.

"Zdeno je našim lídrom. Je jedným z najlepších obrancov v lige, je ťažké hrať bez neho. V poslednom zápase chcel hrať, ale lekári mu to nepovolili, obdivujem, že sa vrátil a pomohol nám k dôležitému víťazstvu," povedal pre espn.com brankár Tim Thomas.

"Od rána som vedel, že s veľkou pravdepodobnosťou budem hrať. Chcel som hrať už v druhom zápase série, ale vedel som, že by to nebolo rozumné rozhodnutie," dodal Chára pre nhl.com.

Philadelphiu podržal brankár Boucher

V súboji dvoch tímov, kde pôsobia slovenskí obrancovia bola úspešnejšia Philadelphia, keď zdolala vonku Buffalo 4:2. Andrej Meszároš z Philadelphie si počas takmer 25-minútového pobytu na hracej ploche zapísal do štatistík len jednu zblokovanú strelu, Andrej Sekera za Buffalo pre zranenie v hornej časti tela nenastúpil.

Kľúčom k víťazstvu Flyers bol brankár Brian Boucher, ktorý mal 35 úspešných zákrokov.

"Verím si, tvrdo som trénoval, aby som mal dobrú sezónu. Som presvedčený, že svoju úlohu v tíme zvládnem stopercentne," uviedol pre nhl.com Boucher. Flyers nevyšla podľa predstáv prvá tretina, od druhej však už na ľade dominovali. Prevahu na ľade korunovali aj gólmi. Buffalo bojovalo, na rozbehnutých Flyers však nestačilo.

"Máme za sebou dobrý zápas, na výsledku to však nevidieť. Rovnako budeme bojovať aj v ďalších stretnutiach a veríme, že sa úspech dostaví," povedal tréner Lindy Ruff.

Detroit je blízko k postupu

Blízko k postupu má Detroit, ktorý zvíťazil vo Phoenixe 4:2, čím zvýšil vedenie v sérii na 3:0 na zápasy a už len jedno víťazstvo ho delí od 2. kola play-off. Zaujímavosťou pondelkových duelov boli triumfy hostí vo všetkých štyroch súbojoch, z toho v troch sa zrodil rezultát 2:4. Red Wings v Arizone vyšiel úvod, v 2. a 3. min sa za 44 sekúnd presadili Ruslan Salej a Drew Miller. "Horší začiatok sme si nemohli želať. Mali sme dostatok energie, tešili sa na prvé buly a potom inkasujeme podobný kopanec," smútil tréner Phoenixu Dave Tippett.

Pittsburgh je v sérii s Tampou Bay zatiaľ úspešný aj bez dvojice svojich ofenzívnych hviezd Sidneyho Crosbyho a Jevgenija Malkina. V pondelok vyhral na ľade Lightning 3:2 a v sérii vedie 2:1. Tampa dokázala doma vyrovnať z 0:2 na 2:2, ale v 43. min sa 31 sekúnd po presnom zásahu Martina St. Louisa presadil Tyler Kennedy a rozhodol.

Výsledky 1. kola play off NHL:

Východná konferencia

Buffalo - Philadelphia 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) - stav série 1:2

Góly: 12. Stafford (Pominville, Gragnani), 39. Gerbe (T. Connolly, Gragnani) - 5. J. Carter (Carle), 23. Briere (Hartnell), 37. Žerdev (M. Richards, Versteeg), 60. Timonen (Giroux, J. Carter)

Vylúčení: 5:8 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 37:26, brankári: R. Miller - Boucher. Diváci: 18 690.

Montreal - Boston 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) - stav série 2:1

Góly: 28. A. Kosticyn (Cammalleri, Hamrlík), 45. Plekanec (Cammalleri, Subban) - 4. Krejčí (P. Bergeron, D. Seidenberg), 15. Horton (CHÁRA, McQuaid), 23. Peverley (Recchi), 60. Kelly (Recchi, P. Bergeron)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: Pouliot - Ference na 5 min za bitku, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:25, brankári: Price - Thomas. Diváci: 21 273.

Tampa Bay - Pittsburgh 2:3 (1:2, 0:0, 1:1) - stav série 1:2

Góly: 16. St. Louis (Gagne, Stamkos), 43. St. Louis (Lecavalier, Brewer) - 6. Talbot (Lovejoy), 7. Asham (Rupp, Letang), 43. T. Kennedy (Letang, Orpik)

Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:30, brankári: Roloson - M. Fleury. Diváci: 20 545.

Západná konferencia -

Phoenix - Detroit 2:4 (0:2, 1:1, 1:1) - stav série 0:3

Góly: 32. Schlemko (Boedker, Turris), 53. Ray Whitney (Vrbata, Yandle) - 2. Salej (Helm, N. Kronwall), 3. D. Miller (N. Kronwall), 23. Filppula (Hudler), 41. Franzén (J. Ericsson)

Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 30:34, brankári: Bryzgalov - Howard. Diváci: 17 130.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára sa vrátil do zostavy Bostonu víťazne