Chára nebude najlepším obrancom NHL

Slovenský obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára (33) kontroluje pri mantineli Jamesa van Riemsdyka z Toronta Maple Leafs v zápase play off NHL v Bostone 1. mája 2013.
Slovenský obranca Bostonu Bruins Zdeno Chára (33) kontroluje pri mantineli Jamesa van Riemsdyka z Toronta Maple Leafs v zápase play off NHL v Bostone 1. mája 2013. (Autor: TASR/AP)
SITA|7. máj 2013 o 18:03

O Norrisovu trofej sa uchádzajú Letang, Subban a Suter.

NEW YORK. Kapitán hokejistov Bostonu Bruins Zdeno Chára sa napriek prognózam nedostal do nominácie na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL.

Trio finalistov tvoria Kris Letang z Pittsburghu, P.K. Subban z Montrealu a Ryan Suter z Minnesoty. Rozhodli o tom členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov po skončení poslednej sezóny.

Okrem víťaza Norrisovej trofeje z roku 2009 Cháru chýba vo výbere aj Shea Weber z Nashvillu, ktorý skončil v predchádzajúcich dvoch sezónach druhý. Vlaňajší víťaz Erik Karlsson z Ottawy vynechal pre zranenie achilovky väčšinu skráteného ročníka 2013.

Dvadsaťšesťročný Letang bol s 38 kanadskými bodmi najproduktívnejším obrancov. Pre zranenia vynechal trinásť duelov základnej časti. Na jeho konte bolo až 33 asistencií. Len šesť obrancov strávilo na ľade v priemere viac času ako Letang, ktorý hral v každom súboji priemerne 25:38 minúty.

Aj dvadsaťtriročný Subban skončil základnú časť s 38 bodmi. Rovnaký počet dosiahol aj pred dvoma rokmi v nováčikovskej sezóne. V súčasnosti sa výrazne zlepšil pri plnení defenzívnych úloh. Pred dvoma rokmi mal osem mínusových bodov, teraz dvanásť plusových.

Angažovanie 28-ročného Sutera sa napokon Minnesote vyplatilo. Na ľade strávil najviac zo všetkých obrancov v lige, v priemere bol v akcii o 51 sekúnd v každom zápase dlhšie ako druhý v tejto štatistike Brian Campbell z Floridy. Na svoje konto si pripísal aj 32 kanadských bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára nebude najlepším obrancom NHL