Chára nahradil útočníkov. Len som to tam zasunul, povedal o góle

Zdeno Chára napokon brankára Anaheimu Jonas Hillera v tretej tretine prekonal.
Zdeno Chára napokon brankára Anaheimu Jonas Hillera v tretej tretine prekonal. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|1. nov 2013 o 06:50

Zdeno Chára v tretej tretine vyrovnal zápas s Anaheimom a Jarome Iginla ho v samostatných nájazdoch rozhodol. Boston vyhral 3:2.

NEW YORK. Slovenský hokejista Zdeno Chára pomohol vo štvrtkovom stretnutí zámorskej NHL svojím druhým gólom v sezóne k víťazstvu Bostonu nad Anaheimom 3:2 po samostatných nájazdoch. V rozstrele o bode navyše pre Bruins rozhodol Jarome Iginla. Boston vyhral zápas po predchádzajúcich dvoch prehrách.

Anaheim viedol 1:0 i 2:1, náskok však neudržal. Na 2:2 vyrovnal v 58. min Chára. Kapitán Bruins bol v zápase aktívny, počas 29:45 min na ľade vyslal na bránku súpera šesť striel. Cháru po stretnutí vyhlásili za jeho druhú hviezdu.

"Po úspešnom vhadzovaní urobil David Krejčí skvelú prácu pred bránkou. Dostal som peknú prihrávku a tak som to len zasunul do prázdnej brány,“ povedal Chára pre nhl.com.

Oslavovali bejzbalistov

V Bostone oslavovali triumf bejzbalistov Red Sox vo Svetovej sérii aj na ľade, hráči Bruins mali na hlavách počas rozkorčuľovania šiltovky klubu z Fenway Parku a počas duelu prezidenti oboch tímov Cam Neely a Larry Lucchinoe ukázali fanúšikom aj slávnu trofej.

Ducks nastúpili bez Teemu Selänneho, ktorý v predchádzajúcom súboji vo Philadelphii prišiel o štyri zuby a na tvári mu pribudli štyri desiatky stehov. Bruins nezačali dobre, v prvej tretine vyslali na súperovu bránku len jednu strelu, čo bolo najmenej v jednej dvadsaťminútovke od 5. januára 2008.

Druhý shutout sezóny a celkovo 47. v kariére vychytal Henrik Lundqvist z New York Rangers a doviedol svoj tím k výhre 2:0 nad najslabším tímom súťaže Buffalom. Švéd potreboval na čisté konto 29 úspešných zákrokov. Rangers uspeli v treťom z ostatných štyroch stretnutí.

V Madison Square Garden, v ktorej nastúpili po rekonštrukcii druhýkrát, triumfovali premiérovo v ročníku. "Tento zápas sme chceli i museli vyhrať. Dnes sme urobili množstvo dobrých vecí. Myslím si, že počas celého duelu sme boli o trochu lepším tímom," komentoval Lundqvist.

Phoenix skvele otočil

Hráči Nashville viedli po prvej tretine vo Phoenixe už 3:0, napokon však prehrali 4:5 po samostatných nájazdoch. Coyotes výsledok otočili a v štrnástom súboji ročníka dosiahli deviate víťazstvo, čo je ich najlepší štart do ligy v klubovej histórii.

V piatej sérii nájazdov proti Nashvillu rozhodol o výhre Mikkel Boedker. Hráči Phoenixu bodovali v desiatich z ostatných jedenástich duelov. "Veríme vo vlastné sily. Dnes sme však mali aj šťastie, že sa nám podarilo vyrovnať na 4:4," komentoval útočník Coyotes Derek Morris.

Scott dostal pokutu 26-tisíc dolárov

Vedenie hokejovej NHL zastavilo útočníkovi Buffala Johnovi Scottovi za jeho nepovolený atak na Louia Erikssona z Bostonu činnosť na sedem stretnutí. Hráč Sabres si už počas čakania na ortieľ odpykal tri zápasy. Pre trest príde Scott o plat vo výške 26 923 dolárov, ktoré poputujú do špeciálneho fondu hráčskej asociácie NHLPA. Do akcie sa môže vrátiť 8. novembra v zápase proti Anaheimu.

Scott pyká za zákrok z minulotýždňového stretnutia, po ktorom Eriksson utrpel otras mozgu. Útočníka Bruins zasiahol Scott v strednom pásme úderom ramena do hlavy. Hráč Buffala okamžite dostal trest do konca zápasu, ešte predtým sa stihol pobiť s Adamom McQuaidom, ktorý pomstil spoluhráča.

Scott sa neskôr ospravedlňoval a zákrok označil za nečistú hru. "Hnevám sa na seba. Keď som celú situáciu videl na videu, bolo mi to ľúto," povedal Scott, ktorý zároveň aj poslal ospravedlňujúcu správu priamo Erikssonovi. Informácie zverejnil web NHL.com.

Boston - Anaheim 3:2 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0)

Góly: 33. Soderberg (Kelly, Spooner), 58. CHÁRA (Krejčí, Krug), rozhodujúci sam. nájazd Iginla - 2. Smith-Pelly (Perreault, Penner), 40. Perreault (Smith-Pelly, Fowler)

Zdeno Chára (Boston) sa stal druhou hviezdou zápasu.

Phoenix - Nashville 5:4 po sam. nájazdoch (0:3, 2:0, 2:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 23. Szwarz (Z. Michálek, Ekman-Larsson), 30. Morris (Yandle, Moss), 47. Doan (Ribeiro, Yandle), 49. Vermette (Doan, Chipchura), rozhodujúci sam. nájazd Boedker - 9. Hendricks (Legwand, Ekholm), 15. Nyström (Hörnqvist, Legwand), 19. Legwand (S. Jones, S. Weber), 45. Gaustad (Spaling)

New York Rangers - Buffalo 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 9. Brassard (Del Zotto, J. Miller), 32. Kreider (Zuccarello, McDonagh)

Štatistika

Kanadské bodovanie a najlepší strelci zámorskej hokejovej NHL

stav k 31. októbru (zdroj: nhl.com):

1. Sidney Crosby (Pittsburgh) 13 8 13 21
2. Phil Kessel (Toronto) 14 9 9 18
3. Steven Stamkos (Tampa Bay) 12 9 9 18
4. Henrik Sedin (Vancouver) 15 3 15 18
5. Alexander Steen (St. Louis) 10 11 5 16
6. Logan Couture (San Jose) 13 7 9 16
7. Alexander Ovečkin (Washington) 12 10 5 15
8. Patrick Marleau (San Jose) 13 8 7 15
9. Frans Nielsen (NY Islanders) 12 7 8 15
10. Daniel Sedin (Vancouver) 15 6 9 15
...
56. Marián Hossa (Chicago) 13 5 5 10
58. Marián Gáborík (Columbus) 10 5 5 10

Za menom a klubom nasledujú zápasy, góly, asistencie, kanadské body.

Najlepší strelci: 1. Alexander Steen (St. Louis) 11 gólov, 2. Alexander Ovečkin (Washington) 10, 3. Phil Kessel (Toronto), Steven Stamkos (Tampa Bay) a Matt Duchene (Colorado) po 9, 6. Sidney Crosby (Pittsburgh), Tomáš Hertl a Patrick Marleau (obaja San Jose), Ryan Kesler (Vancouver), Matt Moulson (Buffalo) - všetci po 8

(sita)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára nahradil útočníkov. Len som to tam zasunul, povedal o góle