Česi doplnili súpisku, Švédom nepomôže Bäckström

SITA|6. máj 2011 o 11:09

Počas štvrtkového večera rozšírili svoje oficiálne kádre ďalší traja účastníci majstrovstiev sveta.

BRATISLAVA. Na českú súpisku pribudol obranca Severstaľu Čerepovec Ondřej Němec a bude k dispozícii už na piatkový zápas so Slovenskom.

Česi majú momentálne v šampionátovom kádri 23 hráčov a voľné ešte dve miesta.

Plnú súpisku majú po štvrtku Bielorusi, ktorí na boje o záchranu dopísali útočníka Arťoma Demkova zo Soligorska a obrancu univerzity Cornell Kirilla Gotoveca. V poradí 24. hokejistom na nórskej súpiske sa stal obranca Frisku Asker Erik Follestad Johansen.

Švédskej hokejovej reprezentácii nepomôže útočník Washingtonu Nicklas Bäckström. Hráč Capitals dohrával sezónu v zámorí, kde Washington neuspel v 2. kole play-off s Tampou Bay, so zraneným prstom. Po dôkladnom vyšetrení sa vedenie Capitals rozhodlo neuvoľniť ho na šampionát.

"Chcel by som hrať na majstrovstvách sveta, ale nemôžem ísť proti vôli Capitals. Môj zranený palec nie je na tom najlepšie, nemôžem ním poriadne hýbať. Musím si oddýchnuť od hokeja. Ani v play-off som pre toto zranenie nepodával optimálne výkony, ale to sa nechcem ospravedlňovať," povedal pre Sport-Expressen Bäckström.

Švédom v prípade vyradenia z play-off NHL nepomôže ani útočník Detroitu Johan Franzén. Red Wings prehrávajú v sérii so San Jose už 0:3 na zápasy, štvrtý duel je na programe v piatok. "Je ešte jeden hokejista, ktorý mi už povedal nie. Je to Johan Franzén," povedal generálny manažér švédskeho tímu Johan Garpenlöv.

Hokejové majstrovstvá sveta v Bratislave a v Košiciach prilákali na Slovensko mnohé osobnosti. Vo štvrtkovom zápase E-skupiny medzi Ruskom a Dánskom (4:3) pútali na tribúne pozornosť dve veľké osobnosti švédskeho hokeja. Zápas si prišli pozrieť veľkí priatelia Peter Forsberg a Markus Näslund.

Kým Näslund je už dlhšie funkcionárom a pracuje ako generálny manažér MODO Hockey, Forsberg sa v tejto sezóne ešte pokúšal o návrat do NHL a trénoval aj s tímom Colorado Avalanche. Od 20. apríla je Näslundovým asistentom v MODO.

Forsberg by sa mal s Näslundom presunúť aj do Košíc, aby videli priamo v akcii aj švédsky tím.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Česi doplnili súpisku, Švédom nepomôže Bäckström