Čapkovič a Červenák sú v Trnave vo štvrťfinále

SITA|21. sep 2011 o 17:36

Slovenský tenista Kamil Čapkovič pokračuje na tenisovom turnaji ATP Challenger Tour v areáli TC Empire na Hajdóczyho ulici v Trnave (dotácia 64 000 eur, antuka) v úspešnom ťažení.

TRNAVA.

Ako kvalifikant postúpil už do štvrťfinále dvojhry, keď v stredajšom dueli 2. kola zdolal po takmer dvoch hodinách mladého držiteľa voľnej karty Jozefa Kovalíka 0:6, 6:2, 6:1.

Čapkovič, ktorý prehrával už 0:6 a 1:2, no potom dovolil uhrať svojmu slovenskému súperovi už iba jediný gem, sa v ďalšom kole stretne s Nemcom Björnom Phauom.

O semifinále bude bojovať aj Pavol Červenák, ktorý si poradil s rovnako nenasadeným Joaom Sousom z Portugalska za 86 minút v dvoch setoch 6:2, 6:3. Daviscupový reprezentant SR sa vo štvrťfinále stretne s Kazachom Jurijom Ščukinom, ktorý v Trnave obhajuje vlaňajšiu finálovú účasť.

Slovenským reprezentantom sa v stredu nedarilo vo štvorhre, keď Norbert Gombos s Andrejom Martinom v 1. kole podľahli moldavsko-portugalskému páru Radu Albot a Joao Sousa 0:2 na sety (5:7, 1:6). Veľmi podobný priebeh mal i zápas štvrťfinále, v ktorom si trojky pavúka Colin Ebelthite, Jaroslav Pospíšil (Aus./ČR) poradili s Jozefom Kovalíkom a Filipom Vittekom taktiež v dvoch setoch.

ico

Stredajšie výsledky Slovákov

Dvojhra - 2. kolo:

Kamil Čapkovič (SR) - Jozef Kovalík (SR) 0:6, 6:2, 6:1 za 119 min

Pavol Červenák (SR) - Joao Sousa (Portug.) 6:2, 6:3 za 86 min

Štvorhra - 1. kolo:

Radu Albot, Joao Sousa (Mol./Portug.) - Norbert Gombos, Andrej Martin (SR) 7:5, 6:1 za 67 min

Štvorhra - štvrťfinále:

Colin Ebelthite, Jaroslav Pospíšil (Aus./ČR-3) - Jozef Kovalík, Filip Vittek (SR) 7:5, 6:0 za 70 min

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čapkovič a Červenák sú v Trnave vo štvrťfinále