Čada v šatni kričal aj na Trončinského, ktorý mal v závere hokeja plné zuby

Nováčik v drese Slovana Bratislava Marek Trončinský.
Nováčik v drese Slovana Bratislava Marek Trončinský. (Autor: SITA)
TASR|28. dec 2013 o 08:51

Dvadsaťpäťročný obranca Marek Trončinský prispel k výhre Slovana Bratislava nad Neftechimikom Nižnekamsk 4:2 jednou asistenciou.

BRATISLAVA. Víťaznú premiéru v drese bratislavského Slovana absolvoval v piatkovom zápase KHL český hokejový obranca Marek Trončinský.

Dvadsaťpäťročný obranca, ktorý posilnil mužstvo počas vianočných sviatkov, prispel k výhre 4:2 nad Neftechimikom Nižnekamsk jednou asistenciou.

Hoci si Trončinský po záverečnej siréne vychutnával so spoluhráčmi a fanúšikmi víťazné oslavy, duel neodštartoval podľa jeho predstáv.

Slovan po úvodnej tretine prehrával 0:2 a robustný obranca bol pri oboch inkasovaných góloch. Pri tom prvom vrazil spolu s J. Aľševským do brankára Jaroslava Janusa, ktorý tak zostal zablokovaný a nemohol vykryť priestor.

Druhý gól Slovana, prvý Michala Vondrku. Asistoval práve Trončinský

vondrka.gif

Zahákol Janusa a Slovan dostal gól

"Moja premiéra sa nezačala veľmi dobre. Pri prvom góle som sa zahákol so súperovým hráčom a hostia skórovali do prázdnej bránky. Neveril som, že rozhodca môže ten gól uznať. Potom sme zle striedali a hostia to potrestali druhým gólom. Latku som si teda nenasadil veľmi vysoko. Našťastie to chlapci vybojovali a vyhrali sme," hodnotil svoj belasý debut Trončinský.

V prvej prestávke pocítil hnev trénera Rostislava Čadu. "Asi ho poznáte. Kričal aj na mňa. Vtedy som si v duchu povedal, že začal som fakt 'super'. Chvalabohu sme to otočili."

Trončinský sa dohodol na spolupráci so Slovanom prakticky hneď po predčasnom konci v Jugre Chanty-Mansijsk. Pri svojej premiére sa poriadne zapotil.

Vzal si Višňovského číslo 17

"Mal som dlhú hernú pauzu, od príchodu do Bratislavy som absolvoval len pár tréningov. Na ľade mi bolo veľmi teplo. V závere som toho mal už plné zuby," priznal český reprezentant, ktorý by mal v zostave zaplátať dieru po zranenom Michalovi Sersenovi.

Na novom pôsobisku si zvolil dres s číslom 17, ktorý v Slovane nosila klubová ikona Ľubomír Višňovský. "Trinástka, ktorú som mal v Jugre, bola obsadená, tak som si vzal 17-tku. S ňou som kedysi začínal v Kladne," vysvetlil.

Trončinský na záver zložil hold divákom v Slovnaft aréne. "Atmosféra na tribúnach bola výborná. Vedel som o tunajších skvelých fanúšikoch a veľmi som sa na nich tešil. Takú atmosféru zažijete málokde na svete," dodal.


Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 4:2 (0:2, 3:0, 1:0)

Góly: 21. Bartovič (Ölvecký), 30. Vondrka (Bližňák, Trončinský), 33. T. Mikúš (B. Mráz, Šťastný), 45. Vondrka (Bližňák, Miklík) - 3. Kulikov (J. Aľševskij, Jarullin), 13. Tolpeko (Jarullin, Ľudučin)

Slovan Bratislava: Janus - Sigalet, Škoula, Trončinský, Mihálik, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, J. Mikúš, Ölvecký - Šatan, Radivojevič, Hudáček B. Mráz, Šťastný, T. Mikúš

Neftechimik Nižnekamsk: Sudnicin Berezin, Kosmačov, Belov, Jarullin, Mamašev, Beľakov, S. Aľševskij, Kulikov, J. Aľševskij Ľudučin, Cibák, Tolpeko Truňov, Taratuchin, Belousov - Chochrjakov, Polygalov, Rybin

((fotogaleria))

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Čada v šatni kričal aj na Trončinského, ktorý mal v závere hokeja plné zuby