Čada neprezradil, v ktorom útoku nastúpi Radivojevič

(Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|24. okt 2013 o 18:53

Tréner Čada čaká od posily v útoku poctivú prácu, agresivitu, góly.

BRATISLAVA, MOSKVA. Slovan na tretí pokus získal Branka Radivojeviča. Počas výluky v roku 2004 dal prednosť českému Vsetínu i švédskej Lulei, pred touto sezónou si vybral Nižnekamsk.

V mužstve však vydržal iba tri mesiace a stal sa voľným hráčom. Vo štvrtok podpísal v Moskve zmluvu so Slovanom do 30. apríla 2014.

„Slovan bol teraz pre mňa prioritou,“ cituje agentúra Itar-Tass 32-ročného krídelníka.

S tímom bol už v marci

Radivojevič sa chce pred olympiádou dostať do formy, angažmán v Nižnekamsku sa mu nevydaril. Odohral štrnásť z osemnástich zápasov, mal iba tri body za dva góly a jednu asistenciu. Nižnekamsk je v hlbokej kríze, prehral osem zápasov v sérii.

Po odchode z Neftechimiku si mohol vybrať aj iný ruský klub, kde by zarobil viac, ale svojmu agentovi dal pokyn, aby sa zameral na Slovan.

„Som rád, že opäť budem hrať na rodnom Slovensku,“ povedal 117-násobný reprezentant, držiteľ striebra a bronzu z majstrovstiev sveta.

„Poradil som sa s manželkou a rozhodli sme sa, že keď je možnosť hrať doma, tak ju treba využiť.“

Radivojevič trénoval so Slovanom už po minulej sezóne, keď sa pred svetovým šampionátom chcel udržať v kondícii. Pozná takmer všetkých hráčov.

„Slovan má dobré mužstvo. Oproti minulému ročníku sa prakticky nezmenilo,“ vravel pre ruskú agentúru.

„Dúfam, že mu pomôžem k postupu do play off. V Bratislave je skvelá atmosféra, teším sa na ňu. Už sa neviem dočkať, keď oblečiem dres Slovana a nastúpim na prvý zápas.“

Čada má preňho miesto

Správa o príchode Radivojeviča potešila mužstvo z Bratislavy. Slovan sa v piatok vydá na cestu za ruskými súpermi, úvodný zo štyroch zápasov odohrá zajtra v Čerepovci.

„S Brankom sme kamaráti od detstva. Chodili sme do jednej triedy od šiestich do sedemnástich rokov, hrali sme v jednom tíme,“ radoval sa kapitán Milan Bartovič.

„Aj z pôsobenia v NHL má obrovské skúsenosti, naša útočná sila narastie. Výborný hokejista, veľký bojovník bude mať čo povedať aj v kabíne.“

Tréner Rostislav Čada už presne vie, kde je miesto pravého krídelníka Radivojeviča v zostave, ale vo štvrtok ho ešte nechcel prezradiť. Možno s ním ráta do prvého útoku k Jurajovi Mikúšovi a Bartovičovi namiesto Netíka.

„Od Branka čakám, že sa presadí svojím štýlom - poctivou prácou, agresivitou, gólmi,“ vyhlásil pred cestou Čada.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Čada neprezradil, v ktorom útoku nastúpi Radivojevič