Bývalí rivali z UFC v emotívnom rozhovore: Chcem sa ti ospravedlniť

(Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Donald Miralle)
Daniel Stankovič|22. jún 2021 o 07:58 (aktualizované 22. jún 2021 o 07:58)

Vrátili sa do minulosti.

LAS VEGAS. Napriek tomu, že ešte pred pár rokmi patrili medzi rivalov, dnes sa ich vzťah zmenil a oboch spája čosi viac. Reč je o bývalých hviezdach UFC Chrisovi Weidmanovi a Andersonovi Silvovi.

Potom, čo si na aprílovom turnaji UFC 261 Weidman hrozivo zlomil nohu, to bol práve Silva, kto mu cez sociálne siete vyjadril podporu v jeho ťažkej situácii.

Na tom by nebolo nič zvláštne, ak by nešlo o takmer totožné zranenie, aké si v roku 2013 odniesol Anderson Silva zo zápasu s Weidmanom. Ťažká zlomenina nohy poznačila kariéru legendárneho Brazílčana a neskôr bol už len tieňom neporaziteľného bojovníka, akým býval v časoch jeho najväčšej slávy.

Premiéra nového podcastu Chrisa Weidmana s názvom "Won’t back down" priniesla zaujímavú epizódu, keďže prvým hosťom Američana bol Anderson Silva. V rozhovore došlo aj na spomínané zranenia oboch bojovníkov.

„Prvá vec, ktorá mi napadla vo chvíli, keď som si zlomil nohu a videl ju divne lietať naokolo, bola tá, že som jednoducho neveril, že sa to deje práve mne. Myslel som na Teba, hovoril som si, že moja noha vyzerá presne ako noha Andersona Silvu. Čo to doparoma je? Nie je možné, že sa mi to deje. Hneď na to prišla bolesť,“ opísal nešťastnú situáciu z posledného súboja Weidman.

37-ročný rodák z New Yorku sa vrátil aj zraneniu, ktoré v súboji s ním poznamenalo Silvovu kariéru a ospravedlnil sa zaň. 

„Pamätám si, že som počul taký krik, akoby niekoho zavraždili a hneď na to si si už držal nohu. Nemohol som tomu uveriť. Cítim som sa kvôli tomu zle, ale ako išiel čas, zabudol som na to.

A cítim sa zle teraz, pretože už chápem tú bolesť a skúšky, ktorými si musel prejsť. Oveľa viac s tebou cítim, s tým všetkým. Nikdy som to nepovedal nahlas, ale úprimne, behalo mi to hlavou odkedy sa to stalo - chcel by som sa ti ospravedlniť.“

Reakcia Andersona Silvu bola jedným z najsilnejších momentov spoločného rozhovoru.

„Ale no tak Chris, nemusíš to hovoriť. Sme ľudia, mám rodinu rovnako ako ty, naša práca je tvrdá. Ľudia to nechápu, neuvedomujú si, aké je to ťažké a ako veľmi sa tomu športu musíš odovzdať. Keď o tom rozprávajú, nemôžu rozumieť tomu, ako veľmi trpíš, ako ťažko trénuješ, nevedia aké máš problémy. Je ľahké súdiť, no nie je ľahké vstúpiť tam a urobiť preto všetko.

Som šťastný, keď vidím, ako tvoja noha zotavuje. Daj tomu čas a ja sa budem tešiť, až ťa zase uvidím v zápase,“ dodal bojovník, ktorý má na konte rekordný počet desiatich titulových obhajob v strednej váhe UFC.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bývalí rivali z UFC v emotívnom rozhovore: Chcem sa ti ospravedlniť