Buffalo zdolalo Floridu 2:1, Wideman s hetrikom

Jason Pominville oslavuje víťazný gól proti Floride.
Jason Pominville oslavuje víťazný gól proti Floride. (Autor: SITA/AP)
TASR|10. dec 2011 o 08:01

Posledným obrancom Caps, ktorému sa podarilo streliť v jednom zápase tri góly, bol Sergej Gončar ešte v januári 2000.

NEW YORK. V štyroch zápasoch zámorskej NHL sa v noci na sobotu predstavili iba dvaja slovenskí hokejisti. Z duelu medzi Buffalom a Floridou vyšiel úspešnejšie domáci obranca Andrej Sekera, ktorého tím zdolal "panterov" s útočníkom Tomášom Kopeckým 2:1 po predĺžení.

Obaja strávili na ľade vyše 19 minút, pričom Kopecký si do štatistík pripísal jeden mínusový bod.

Hráči "šablí" zaznamenali z posledných ôsmich duelov na domácom ľade len druhé víťazstvo, o ktoré sa v tretej minúte predĺženia postaral krídelník Jason Pominville.

"Dostal som skvelú prihrávku od Paula Szczechuru. Dostal som sa do úniku a našiel medzeru v postavení súperovho brankára. Sme radi, že sme konečne dokázali doma zvíťaziť. Triumf v predĺžení je o to sladší," citoval Pominvillea oficiálny web profiligy.

Prvý hetrik Widemana v NHL

Hviezdny večer má za sebou obranca Dennis Wideman, ktorý hetrikom a asistenciou zariadil víťazstvo Washingtonu nad Torontom 4:2.

Pre 28-ročného Kanaďana to bol vôbec prvý trojgólový zápis v profilige, pričom posledným zadákom Caps, ktorému sa podarilo streliť v jednom zápase tri góly, bol Sergej Gončar ešte v januári 2000.

Wideman síce po zápase uviedol, že tretí gól mal byť pripísaný spoluhráčovi Brooksovi Laichovi, podľa oficiálneho zápisu však bol strelcom gólu on.

"Dennis je rozumný hráč, ktorý vie kedy prihrať a kedy strieľať. V rámci presilových hier sú to veľmi dôležité rozhodnutia a on dokáže správne čítať hru," pochválil svojho zverenca tréner Dale Hunter.

Tretia prehra Colorada

Hokejisti Colorada nedokázali uspieť na súperovom ľade ani v ôsmom zápase v rade a v súboji s Edmontonom (4:1) si pripísali na konto už tretiu prehru v sérii.

Na triumfe "olejárov" sa dvoma gólmi a jednou asistenciou podieľal útočník Sam Gagner, ktorý dovtedy zaznamenal len jediný gól.

Kapitán "lavíny" Milan Hejduk vyslovil po zápase kritické slová do vlastných radov. "Nehráme dobre a ostatným sa darí naše chyby trestať. Musíme začať hrať s väčšou hrdosťou. Veľmi rýchlo v zápasoch prehrávame a potom už len doťahujeme náskok súpera. Takto však ligu určite nevyhráme. Treba sa s vážnou tvárou pozrieť do zrkadla a začať pracovať," vyhlásil.

V poslednom dueli si Winnipeg poradil s Carolinou 4:2, keď o svojom triumfe rozhodol už v prvých dvoch tretinách. V drese "hurikánov" si odbil premiéru český obranca Jaroslav Špaček, ktorý v ten deň putoval do Caroliny z Montrealu výmenou za krajana Tomáša Kaberleho. "Celý deň to bolo šialené," stručne okomentoval Špaček situáciu okolo svojho prestupu.

ico

Výsledky:

Winnipeg - Carolina 4:2

Edmonton - Colorado 4:1

Washington - Colorado 4:2

Buffalo - Florida 2:1 pp

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Buffalo zdolalo Floridu 2:1, Wideman s hetrikom