Brankárovi Hardingovi diagnostikovali roztrúsenú sklerózu

SITA|29. nov 2012 o 10:10

Autoimunitné ochorenie je prakticky neliečiteľné.

MINNEAPOLIS. Hokejovému brankárovi Joshovi Hardingovi z Minnesota Wild diagnostikovali lekári roztrúsenú sklerózu. Napriek problémom by chcela spoľahlivá dvojka v bránke Wild pokračovať v kariére.

"Pár dní bolo pre mňa po psychickej stránke skutočne zlých, ale už som sa z toho dostal. Podobné veci sa v živote stávajú, niekedy ich neviete ani vysvetliť. Neostáva mi nič iné, iba bojovať," povedal pre nhl.com Harding.

Dvadsaťosemročný Kanaďan sa nepríjemnú správu dozvedel pred mesiacom. Postupne o nej informoval rodinu, priateľov i vedenie Wild.

Prvé príznaky sklerózy začal pociťovať už v lete, keď ho pobolievalo v oblasti krku. Vyšetrenia magnetickou rezonanciou odhalili poškodenie mozgu, ktoré viedlo k roztrúsenej skleróze.

Autoimunitné ochorenie postihuje centrálny nervový systém, ktorý tvoria nervové tkanivá mozgu a miechy, a je prakticky neliečiteľné. Hardingovi okamžite nasadili agresívnu liečbu.

"Nepozerám sa na situáciu ako na niečo, čo mi má zmeniť život. Beriem to skôr ako prekážku na ceste životom, ktorých je plno. Nechcem, aby sa ku mne ľudia správali odlišne, ľutovali ma," uviedol Harding, ktorý v lete podpísal s Wild nový trojročný kontrakt na 5,7 milióna amerických dolárov. V drese Minnesoty odchytal šesť sezón.

"Josh je bojovník a vďaka tomu má úspech v NHL. Viem, že sa nevzdá ani v tomto boji," vyhlásil pre Star Tribune generálny manažér Wild Chuck Fletcher.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankárovi Hardingovi diagnostikovali roztrúsenú sklerózu