Brankár Ottawy bol hrdinom zápasu. Po smutnej správe vychytal čisté konto

Craig Anderson (v strede) prežíva náročné obdobie.
Craig Anderson (v strede) prežíva náročné obdobie. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. okt 2016 o 12:40

Náročný duel prežíval brankár Craig Anderson. Jeho žene diagnostikovali rakovinu.

EDMONTON. Mimoriadne emotívny zápas NHL odchytal v nedeľu brankár hokejistov Ottawy Craig Anderson. Do bránky Senators sa postavil prvý raz od momentu, keď jeho manželke Nicholle diagnostikovali rakovinu.

Diváci v konkurenčnom Edmontone odmenili potleskom už jeho nástup na ľad a ovácie mu pripravili aj po skončení zápasu, keď ho vyhlásili za prvú hviezdu.

Zaslúžene, 35-ročný Američan pochytal všetkých 37 striel domácich Oilers a dosiahol druhý shutout za sebou, druhý v tejto sezóne a 35. v kariére.

Pred tým ešte v utorok 25. októbra nedostal gól vo Vancouveri. Medzitým bol pri svojej manželke. Ottawčania v Edmontone zvíťazili 2:0.

"Patrí mu všetok obdiv. Vzhľadom na okolnosti podal fantastický výkon. Neviem si predstaviť, čo by som v jeho situácii prežíval. Asi by som sa s tým nedokázal tak vyrovnať," vystrúhal Andersonovi poklonu gólman Edmontonu Cam Talbot, ktorému patril honor druhej hviezdy duelu.

Po siréne Anderson pred bránkou len zvesil hlavu a zahľadel sa do ľadu, až potom začal prijímať gratulácie od spoluhráčov.

"Vďaka Andymu sme dosiahli výborný výsledok. Z tváre sa mu nedalo nič vyčítať, ale v očiach mal bolesť. Napriek tomu prišiel a inšpiroval nás k výhre. Veľa toho nenahovoril, bežná rutina, ale ukázal, že je naším lídrom," pridal svoj postreh kapitán Senators Erik Karlsson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankár Ottawy bol hrdinom zápasu. Po smutnej správe vychytal čisté konto