Boulahrouza vyjde vztýčený prostredník draho

SITA|23. aug 2011 o 12:03

Nešportové správanie Khalida Boulahrouza neostane bez odozvy.

STUTTGART. Holandský futbalový obranca VfB Stuttgart Khalid Boulahrouz nedohral sobotňajší duel 3. kola I. bundesligy proti Bayeru Leverkusen (0:1), keď po druhej žltej karte musel opustiť trávnik v 90. min.

Dvadsaťdeväťročný nekompromisný bek stratil v závere zápasu nervy, keď mu rozhodca Peter Gagelmann odpískal ruku. Boulahrouz si ironicky tľapol, pričom smerom k arbitrovi ukázal prostredník pravej ruky.

"Hráča Boulahrouza som napomenul za nešportové gesto rukou. Prostredník som nemohol z takej diaľky rozoznať," povedal Gagelmann pre denník Bild.

Aj keď zábery televíznych kamier ukázali, že mal vystrčený prostredník (hoci tak trochu ´maskovane´), Boulahrouz bol aj po zápase presvedčený o svojej nevine. Stuttgartský futbalista priznal len tlesknutie, nešportové gesto nie: "Prostredník som rozhodcovi neukázal."

Vylúčenie nezostane bez dôsledkov ani na klubovej úrovni. Boulahrouz musel ísť na koberec k športovému riaditeľovi Fredimu Bobicovi.

"Povedal som Khalidovi, že si musí udržať nervy na uzde. Napriek emočnému vypätiu počas zápasu sa nesmie uchýliť k takýmto nešportovým gestám. Urobil tým sebe i nám medvediu službu," poznamenal Bobic.

Obscénne gesto vyjde Boulahrouza draho. Podľa informácií Bildu bude musieť zaplatiť pokutu 3 000 eur a pri očakávanej absencii v najbližšom bundesligovom dueli príde aj o prípadnú prémiu za víťazstvo v Berlíne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Boulahrouza vyjde vztýčený prostredník draho